Kiskokó proaktívabb lenne a Vidivel - reakció

Magára vállalta a felelősséget.

Forrás: molfehervarfc/facebook

A MOL Fehérvár hétfőn lejátszotta második mérkőzését is a csapat spanyolországi edzőtáborában. A svájci Sion elleni meccsen kezdőként kapott szerepet és mintegy 70 percet a pályán volt, Kovács István, a Vidi középpályása.

A 27 éves játékos klubja honlapjának osztotta meg tapasztalatait: 

"Sokat fejlődött a játékunk az első edzőmeccs óta - akkor a Vidi 1-0-ás vereséget szenvedett a szintén svájci Winterthurtól -  viszont szeretnénk még proaktívabban játszani. Szeretnénk, ha többet lenne nálunk a labda és feljebb tudnánk védekezni és abból tudnánk támadásokat vezetni.
Ha reálisan értékelünk, sokkal több van bennünk, minden egyes játékosban és a csapatban is. Nagyon kemény felkészülésünk van, de nem kifogásokat keresünk, hanem megoldásokat, ahogy a mester - Joan Carrillo - is mondja.

Örülök,hogy én is lehetőséget kaptam, az első meccsen ugyan nem, de a másodikon hetven percet is, remélem, hogy én is hozzá tudtam tenni a csapat játékához.
A felkészülés ezen szakaszában nem igazán "finomak" a lábak, nincsenek meg azok a megoldások, amik kellenek, hogy egy akciót sikeresen fejezünk be, ez még hiányzik, ugyanakkor ez most még nem is erről szól, hanem hogy megkapjuk a meccsterhelést, amivel neki tudunk indulni a szezonnak.

Rendhagyó eset az én pályafutásomban is hogy ilyen rövid felkészülésünk van de én ennek örülök, mert jönnek az edzőmérkőzések, jönnek a bajnokik, nincs nagyon idő magára az edzésekre. A csapat védekezését dicséret illeti, a kapustól kezdve egészen a csatárokig, nagyon kompaktak voltunk az egész mérkőzésen, lezártuk a területeket.

A gólt egy kommunikációs probléma miatt kaptuk, ami én és (Pátkai) Máté között volt. Nem zártam le egy passzsávot, amivel mögénk tudtak kerülni, de ezért is kellenek az edzőmeccsek, ilyen jó csapatok ellen, hogy itt jöjjenek ki a hibák és ne a bajnoki mérkőzéseken."

A fehérvári csapat szerdán folytatja a VfL Bochum elleni edzőmérkőzéssel, amit még egy követ majd Spanyolországban.

A bajnokságot január 25-én kezdi az NB I második helyezettje, Kovácsék a Honvédot látják vendégül az első tavaszi bajnokin, majd egy újpesti és egy debreceni kirándulás vár a Vidire.

Legfrissebb híreink