Kirúgták azt a volt szövetségi kapitányunkat, aki mellőzte Gerát

Nem túl acélos válogatott éléről kellett távoznia.

Forrás: MLSZ

„Menesztették posztjáról Erwin Koemant, az ománi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, miután csapata csalódást keltően szerepelt a Golf Kupán. A ománi együttes címvédőként vágott neki a regionális tornának, de végül nem jutott be a kieséses szakaszba, rosszabb gólkülönbségével lemaradt az elődöntőről. Koeman, aki 2008 és 2010 között a magyar válogatottat irányította, idén februárban váltotta honfitársát, Pim Verbeeket az ománi kapitányi poszton” - adta hírül nemrég az MTI.

Koemanról azonnal eszünkbe jutott, hogy volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya is. Irányítása alatt az első meccsén egyből vertük az Európa-bajnok görögöket 3-2-re, így talán joggal hittek a magyarok abban, hogy a világszinten jegyzett holland edzői garnitúra egyik képviselőjével szárnyalni kezdenek majd a legjobbjaink.

2008 (May 24) Hungary 3-Greece 2 (Friendly).mpg

If interested in international matches (usually from 80s-90s), you can also check my blog http://soccernostalgia.blogspot.com/ I not only provide lineups/goalscorers/etc, but I also try to add anecdotes, facts and trivia pertaining to the match in question.

Nem igazán így lett.

Koeman irányítása alatt pont nem jutott ki egyetlen világversenyre sem a magyar válogatott, sokatmondó, hogy az utolsó meccse éppen Hollandiában volt a magyar válogatott szakvezetőjeként, ki is kaptunk 6-1-re.

Hollandia - Magyarország 6-1

Hollandia - Magyarország 6-1 2010.06.05. Amszterdam

Koeman legemlékezetesebb és egyben legérthetetlenebb húzása az volt, hogy gyakorlatilag nem szerepeltette Gera Zoltánt, mert nem tartotta méltónak arra.

Akkoriban Gera a Fulham egyik legjobbja volt, csapata El-döntőbe is bejutott, ahol viszont hosszabbítás után az Atlético Madrid nyert 2-1-re.

Az az Atlético Madrid, mely gárda mindkét gólját egy bizonyos Diego Forlán szerezte...

Legfrissebb híreink