Kirobban a magyar válogatott középpályása

A volt szövetségi kapitánynak is köszönhetően.

Forrás: fcdac.sk

A DIGI SPORT NB1.HU-NAK KÜLDÖTT KÖZLEMÉNYE:

"Nagyon jó formában vagyok, remélem, december végéig tudom ezt tartani” – mondta Kalmár Zsolt a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban. A Dunaszerdahely magyar válogatott labdarúgója Bernd Storckról és az Izland elleni Eb-selejtezőről is nyilatkozott.

„Július 1. óta, mióta Bernd Storck átvette az irányítást nagyon profi munka kezdődött” – fejtegette Kalmár Zsolt a szlovák bajnokságot 28 ponttal vezető Dunaszerdahely jó szereplésének okait, amik között megemlítette azt is, hogy „fizikálisan nagyon rendben vagyunk.” Kalmár Zsolt 9 gólt szerzett és 3 gólpasszt adott tizenegy forduló alatt, és hétszer a Fortuna Liga álomcsapatába is bekerült, de ő így is a DAC-ról mint csapatról beszélt: „Nagyon jól kezdte a csapat szezont, de a legfontosabb, hogy a szezon végéig megmaradjon ez a forma, hiszen komoly célokat tűztünk ki magunk elé.”

A fő rivális, bajnoki címvédő Slovanról, amellyel csapata 1-1et játszott a hétvégi fordulóban, a következőket mondta a győri születésű középpályás: „A Slovan egy nagyon erős csapat, ők vannak mögöttünk, nekünk mindent meg kell tenni, hogy magunk mögött tudjuk tartani őket.” Az egymás elleni bajnokin a karanténba vonult Darko Milanicot – csapatvezetőként – ifj. Ivan Kmotrík helyettesítette a pozsonyiak kispadján, Kalmár Zsolt nem kommentálta a ténykedését, ami a Szlovák Edzői Unió szerint az edzői közösség lenézése volt.

A magyar labdarúgó-válogatott november 12-én az Eb-re jutásért játszik a Puskás Arénában, Kalmár Zsolt élete legfontosabb meccsének nevezte az Izland ellenit, mert mint mondta: „Én a 2016-os Eb-re kijutást sajnos nem tudtam megtapasztalni, mert akkor is bokasérülésem volt.” Ezután hozzátette, hogy „hazai pályán, közönséggel a hátunk mögött csak a győzelem lenne elfogadható.”

Legfrissebb híreink