Királyt védett a kispesti fanatikusoktól a DVTK edzője, Rebrov örül - edzői reakciók

Carrillo folyamatos fejlődésről, Márton Gábor bravúrokról beszélt.

Forrás: nb1.hu/Simon Zoltán

A 23. fordulóval folytatódott a küzdelem az NB I-ben. A játéknap legnagyobb meglepetését a ZTE okozta, az újonc a Mezőkövesd otthonában szerzett nagyon fontos három pontot. A Fradi a Loki legyőzésével kijavította a mezőkövesdi botlását. Az Újpest a zalaegerszegi "albérletében" kapott ki a Puskás Akadémiától. A MOL Fehérvár Nikolics góljának is köszönhetően simán fektette két vállra a Kaposvárt. A DVTK a Honvédot múlta felül, míg a Kisvárda "hatpontos" meccset húzott be a Paks ellen. Nézzük, hogy az edzők hogyan látták a mérkőzéseket.

FTC-DVSC 2-0

 

Szerhij Rebrov: "Egyik mérkőzés sem könnyű ebben a bajnokságban, a mai sem volt kivétel. A DVSC jól elemezte a Mezőkövesd elleni meccsünket, megpróbált ugyanúgy nyomást helyezni ránk. Jól védekeztünk, örülök neki, hogy nem adtunk sok esélyt a második félidőben a debrecenieknek. Ez nem a hazai pálya kérdése, ezt vártam Mezőkövesden is, de előfordul, hogy nem sikerül lehozni kapott gól nélkül a mérkőzést. Fontosnak tartom, hogy ez most sikerült, úgy érzem, jól dolgoztunk, megérdemeltük a kétgólos győzelmet, mert sok helyzetet alakítottunk ki, és be tudtunk találni. Nehéz meccs volt, egy jól szervezett csapat ellen sikerült három pontot szereznünk." (fradi.hu)

Vitelki Zoltán: "Ezen a szinten eredménykényszer van. Úgy jöttünk ide, hogy szeretnénk jól teljesíteni, meglepni a Ferencvárost. Hamar előnyt szerzett az ellenfél, ez kicsit átírta a forgatókönyvet. A játékosokban van tartás, képesek voltunk azt játszani, amit elterveztünk. Egyes szituációkban domináltunk, csakhogy a Ferencváros rúgott két elkerülhető gólt. Védekezési és kommunikációs hiba volt. Erőben rendben voltunk, a taktikai utasításokat a játékosok betartották, csak nem mi rúgtunk gólt." (haon.hu)
 

Honvéd-DVTK 0-4

 

Pisont István: "Gratulálok a Diósgyőrnek, remek futballt mutattak be. Ellenfelünk jól játszott, taktikus futballt mutatott be. A mi csapatunk rohanó játéka nem tetszett. Zárt védekezést próbáltunk megbontani, kevés sikerrel, sok ívelt és hosszú átadással. Hátulról, mélységből próbáltuk az ellenfél védelme mögé rúgni a labdákat, ezekhez igyekeztünk felzárkózni, viszont a második labdákat szinte mindig a miskolciak szerezték meg. Nagy kritika a számunkra, hogy nem tudtunk dominálni, semmi nem valósult meg abból, amit szerettünk volna. Az első félidőben volt egy-két lehetőségünk, Moutari és Gazdag előtt. A második félidőben megettünk egy szabadrúgás-variációt, ami váratlanul ért minket. A mozgások miatt lehet, hogy Tujvel nem is láthatta a labdát, azért kapta a gólt olyan messziről. Moutari visszahozhatta volna a csapatot a meccsbe egygólos hátránynál, ami erőt adhatott volna a folytatásra. Akkor a Diósgyőr már visszaállt, mert nagyon gyorsak a széleken. A kiállításoktól kezdve végleg felborult minden, anarchia alakult ki a játékunkban. Nagyon zavar, ami történt, ma valami nem passzolt a csapatnál."

ZTE-bravúr, Bödéék helyosztót buktak, kiütötték a Honvédot - beszámoló a 23. fordulóról - NB1.hu

A 23. fordulóval folytatódott az NB I-ben a küzdelem. A MOL Fehérvár egy félidő alatt lerendezte a Kaposvár elleni mérkőzést. A Fejér megyei alakulatban gólt szerzett a télen visszatérő Nikolics Nemanja is. Nem jött be a zalaegerszegi albérlet az Újpestnek, a lila-fehérek a Puskás Akadémiától szenvedtek vereséget.

Feczkó Tamás: "Óriási dolognak tartom azt, hogy a legjobban védekező csapat otthonában négy gólt tudtunk szerezni. Tudták, hitték az egész héten a játékosaim, amit sulykoltunk beléjük, hogy esélyesként érkezünk Budapestre. Az első félidei játékunkkal maradéktalanul elégedett vagyok, csak a gól hiányzott a játékunkból. Jó helyeken szereztünk labdákat, de nem fejeztük be jól a támadásainkat. Szünetben azt kértük a futballistámtól, hogy ugyanezt a játékot folytassák, mert biztosak vagyunk benne, hogy gólt fogunk szerezni. A vezetésünk utáni hat-nyolc perc nem tetszett, Moutari ajtó-ablak helyzetbe került, utána volt még egy helyzete a Honvédnak. Ezek után viszont szereztünk még egy gólt, csapatom erejét meg mutatja, hogyha nem könnyelműsködünk, akkor még nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Gratulálok Kispest legnagyobb királyának, Pisont Istvánnak, hogy arra a kispadra tudott kerülni, ahová kellene neki. A szurkolók meg csak akkor szidják, ha a saját csapatával kap ki, mert ez nem az övé volt."

Mezőkövesd-ZTE 1-2

 

Kuttor Attila: "Gratulálok a ZTE-nek, amely jó időben szerezte a góljait. Nagy erőket mozgósítottunk, de ma semmi sem sikerült. Nem tudok szemrehányást tenni játékosaimnak, hiszen ugyanazt láttam tőlük a pályán, mint az elmúlt hetekben és hónapokban." (zaol.hu)

Márton Gábor: "A mi helyzetünkben az a legfontosabb, hogy nyertünk. Voltak kifejezetten jó dolgaink, de akadt, amikor szerencsénk is volt. Bravúrokra van szükségünk ahhoz, hogy céljainkat elérjük, vagyis a bent maradást, és ez egy ilyen találkozó volt. Kétgólos vezetésünk után sem éreztem azt, hogy hátra dőlhetünk. Fegyelmezettek voltunk, a lényeg a három pont megszerzése.” (zaol.hu)

MOL Fehérvár-Kaposvár 3-0

 

Joan Carrillo: "Az első félidőben gyorsan játszottunk, rendben volt a mobilitás, jól reagáltuk le a szituációkat, védekezésben fegyelmezettek voltunk és jó elmozgásokat végeztünk. Ez nagyon tetszett, de a második negyvenöt percben néha látott egyénieskedés már nem annyira. Valamennyire érthető ez, a játékosok is tudták, hogy valójában ez a találkozó már nagyjából eldőlt, de én az első félidőben látott játékot szeretném majd viszontlátni. Fejlődünk napról-napra, örülök annak is, hogy lassan visszatérnek a sérült játékosok. Most a jövő hét miatt ismét fontos szerepe van a regenerációnak, hiszen Zalaegerszegen és a Pancho Arénában is fontos találkozó vár ránk.” (molfehervarfc.hu)

A forduló nézőszámai: az Újpest meccsét látták a legkevesebben, a Fradiét a legtöbben - NB1.hu

A 23. forduló meccseit rendezték meg szombaton az NB I-ben. Az Újpest a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegének a rossz állapota miatt Zalaegerszegen fogadta a Puskás Akadémiát. Sajnos nem lehet azt állítani, hogy tömegeket vonzott volna a két csapat ütközete, hiszen csak 182 ember váltott jegyet.

Disztl László: "Sajnos az első 20 perc nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Az előző mérkőzések tapasztalataiból kiindulva biztos védekezésből akartunk játszani, de sajnos a 2. percben gólt kaptunk, aztán jött az öngól is. Ez felborította a terveinket és az első félidőben nem is tértünk magunkhoz. Waltner Robi felrázta a csapatot a szünet alatt, majd becseréltünk két fiatalt is, akik bátran játszottak, lendületet hoztak. Ezt követően több lehetőségünk és biztató támadásunk is akadt. A második játékrész alapján úgy vélem, egy gólt érdemeltünk volna. Végiggüriztük a meccset, próbálkoztunk, de az elején már elveszítettük a mai párharcot. Azt azért el kell mondani, hogy augusztusban, a 4-2-es találkozón még teljesen más csapat volt a Vidi, azóta új játékosaik vannak, új edző ül a kispadon. Technikás, gyors, dinamikus labdarúgóik vannak a támadó harmadban, akikkel nem tudtuk felvenni a versenyt az első 45 perc során. Nehéz lesz a szezon további szakasza számunkra, de minden meccsen meg kell próbálni külön motivációt találni, élvezni azt, hogy itt vagyunk az NB I-ben, hiszen itt igazán fel lehet hívni magunkra a figyelmet." (molfehervarfc.hu)

Újpest-Puskás Akadémia 2-3

 

Nebojsa Vignjevics: "Egyáltalán nem volt egy könnyű mérkőzés. Rögtön a találkozó eleje rosszul indult a számunkra. Óriási előnyt adtunk ellenfelünknek ezzel az ajándék góllal, amit pár perccel a kezdés után kaptunk. Innen sikerült visszakapaszkodnunk, 1-1-re egalizáltuk a meccs állását. Kialakítottunk helyzeteket, de aztán megint betaláltak, egy egyébként nagyon szép, látványos góllal, ami nekik nyilván nagy örömöt jelentett, de nekünk nagyon rosszul esett. Ez egy olyan sokk volt számunkra, amiből az első félidőben már nem is tudtunk kijönni. A második játékrészben nagyon veszélyes kontrákat indított a Puskás, és ez volt az az időszak, amikor mi is folyamatosan helyzeteket dolgoztunk ki, de nem tudtuk a legjobb módon befejezni őket. A harmadik találat gyakorlatilag a semmiből érkezett, ami aztán végleg megpecsételte a sorsunkat. Az a baj, hogy nagyon keményen dolgoztunk, és nem róhatok fel semmit a játékosaimnak, nem mondhatom azt nekik, hogy nem tették meg, amit csak lehetett. Nyomták a játékot, erőltették, de egy ilyen együttes ellen, mint a Puskás Akadémia, ilyen hibákat nem követhetünk el." (ujpesfc.hu)

Hornyák Zsolt: "Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznünk a három pontot. Előnybe kerültünk, de a saját hibánkkal visszahoztuk a meccsbe az Újpestet. Három játékos is megsérült, ami bosszantó. Ilyen még nem fordult elő velem, hogy három játékosomat is sérülés miatt kellett lecserélnem."

Kisvárda-Paks 2-0

 

Bódog Tamás: "Izgalmas, jó mérkőzést játszottunk. Úgy gondolom, hogy a játékosok jó hozzáállással mentek bele a mérkőzésbe, és az utolsó percig megpróbálták megvalósítani, amit gyakoroltunk. Megvolt a játékosokban az az akarat, amivel eredményesek lehettünk. Két csatárral veszélyesebbek lettünk. Felvállaltuk azt a rizikót, amit kellett. Itthon játszottunk, ezért mindenképpen nyerni akartunk."

Osztermájer Gábor: „A mai mérkőzésen tompán futballoztunk. Ugyanabban az összeállításban játszottunk, mint a múlt héten, ugyanabban a rendszerben és ugyanazt kértem a fiúktól is. Sajnos ma nem tudtuk tartalommal megtölteni a játékunk. Érthetetlen számomra, hova tűnt az egy hete, a Debrecen ellen mutatott kiváló futball. Gyengék és bátortalanok voltunk, a támadójátékunk pedig egyáltalán nem volt jó. Ellenfelünk a második félidőben jól játszotta meg az előre húzódó játékosait. Sajnos azt kell mondanom, megérdemelten nyert a Kisvárda." (paksifc.hu)

Legfrissebb híreink