Király Gábor klubjából igazolt a DAC

Hivatalos bejelentés.

Forrás: dac1904.sk

ÍME, A DAC HIVATALOS BEJELENTÉSE:

,,A tizenkilenc éves magyar hálóőr a legendás Király Gábor klubjából érkezik.

A tizenkilenc esztendős magyar kapus, Veszelinov Dániel lett együttesünk újabb erősítése a nyári átigazolási időszak során. A Szegedről származó Veszelinov (szül. 2001. július 5-én) a 108-szoros magyar válogatott Király Gábor társaságában ma aláírta a kétéves szerződését.

„Elsősorban annak örülök, hogy itt megköthettem pályafutásom első professzionális kontraktusát. A klub körülményei tényleg profi szintűek, a hangulat is remek, így nagyon boldog vagyok. Szeretnék minél többet fejlődni, keményen dolgozni és türelmesnek lenni. Minden további ezeknek a függvényében alakul majd” – mondta a fiatal hálóőr.

Dániel Szegeden nőtt fel, és itt indult a pályafutása is. Tíz évet töltött el a helyi klub kötelékében. Innen látogatta a Szombathelyen szervezett kapustáborokat, ahol megismerte Király Gábort és az ő stábját. „A Gáborral való beszélgetéseket követően tizenhat esztendősen lehetőségem nyílt az ő klubjához igazolni. Szombathelyre költöztem, ahol két és fél évig éltem, és ott is érettségiztem le. Emellett a Király SZE U19-es és felnőttcsapatában edzettem és védtem” – tette hozzá a 185 centi magas Veszelinov.

„Danit a kapustáborunkban ismertük meg, ahová rendszeresen eljárt. Mindig nagyon becsületesen dolgozott, megfelelő volt a hozzáállása és komoly lehetőséget láttunk benne. Felajánlottuk neki, hogy igazoljon a mi klubunkba és a két és fél év alatt arra törekedtünk, hogy minél több lehetőséget kapjon a kapuban. Nemcsak a tizenkilenc éven alatti gárdában, hanem a 4. vonalban szereplő felnőtteknél is ő védett. Ha valakinek hasonló a hozzáállása, annak logikus továbblépés egy olyan klub, mint a DAC” – árulta el Király Gábor. A magyar válogatott vagy a Hertha BSC legendás kapusával készült interjúnkat az elkövetkező napokban olvashatják.

„Felhívták a figyelmünket Dánielre. Tudtuk róla, hogy Király Gábor akadémiájában véd, aki személyesen is edzette őt. Meghívtuk őt egy tesztelésre, amely során jó színben mutatta meg magát. A védési stílusát illetően Gáborra hasonlít, tehát egyfajta német iskolát követ. Dani egy fiatal srác, akiben megvan a potenciál. Bízunk benne, hogy sikerül úgy felfejlesztenünk őt, hogy egyszer a DAC kapuját is őrizhesse” – mondta a tehetséges fiatalról kapusedzőnk, Martin Raška. 

Legfrissebb híreink