Király Gábor 40 évesen is kapott külföldről ajánlatot

Szombathely – „Olykor lehetett volna okosabban játszani, de nincs bennem hiányérzet."

Forrás: lebuzz.eurosport.co.uk

Király Gábor inkább mentálisan fáradt el az Európa-bajnokságon, mint fizikálisan – ez is kiderült abból az interjúból, amelyet a kontinensviadalon nyolcaddöntőbe jutott magyar labdarúgó-válogatott kapusa adott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Na meg az is, hogy 40 évesen is vitték volna külföldről.

 

A válogatottsági rekorder hálóőr hazaérkezése óta folyamatosan a média rendelkezésére áll. "Ez a szakmával jár. Örömmel vállalom a felkéréseket, de azért jobban érzem magam az edzőpályán" - jegyezte meg.

 

Az m4sport.hu beszámolója szerint, arra a kérdésre, hogy mennyire fáradt el az Eb-n, a következő választ adta a 40 éves, 106-szoros válogatott játékos: "Inkább mentálisan fáradtam el, mint fizikálisan. A kapusokra ez a jellemző, de azért fizikálisan is megterhelő volt az Európa-bajnokság."

 

Király az Eb előtt azt mondta, hogy egyetlen célt tűzött ki, élvezné szeretné a tornát. "Ez sikerült, nagy tapasztalat volt. Tudtam, hogy felkészültünk rendesen, és előbb-utóbb ez ki fog jönni.  Szintén az Eb előtt mondtam, hogy a szurkolóknak és a médiának egy új szituáció, hogy ilyen nagy tornán szerepelünk, együtt ünnepelhetünk. A fél stadion magyar volt, és a mérkőzés után értesültünk arról, hogy otthon milyen hangulat volt."

 

A kapus a kontinensviadalon szerzett tapasztalatairól is beszélt. "Mindenki őszintén kitette a pályára, amit tudott. Az Eb előtt azt szerettem volna, hogy minden mérkőzésen úgy jöjjünk le a pályáról, hogy mindent megtettünk a győzelemért. Ez sikerült. Olykor lehetett volna okosabban, nem annyira naivan játszani, ettől függetlenül nincs bennem hiányérzet."

 

A portugálok elleni 3-3-as döntetlennel kapcsolatban Király úgy nyilatkozott, hogy nem akartak számolgatni. "Minden meccset meg akartunk nyerni, hiszen sportemberek vagyunk."

 

A Szombathelyen kapusiskolát is vezető Király is bízik benne, hogy a sikeres Eb-szereplés után egyre több gyerek kezd el futballozni, de szülővárosában ezzel eddig sem volt probléma. "Ha akarok edzeni, akkor +40, vagy -40 fokban is edzek, ha nem akarok edzeni, akkor otthon ülök a meleg szobában" - véli a Haladás kapusa.

 

Király a jövőjével kapcsolatban azt mondta, hogy tudja mit akar, de csak később jelenti be az elhatározását. Hozzátette, hogy külföldi ajánlata is van, de nem árulta el, hogy honnan. "Ilyen terhelés után az a legfontosabb, hogy pihenjünk" - jelentette ki.

Legfrissebb híreink