Kirakatcsapat ellen debütálna a magyar válogatottságról álmodozó játékos

Bízik a bajnoki címben Vida.

Forrás: dac1904.sk/hu

„Szerettek volna azonnal pótolni, ezért is húztuk el ezt a váltást addig, amíg találnak valakit a helyemre, és úgy gondolom, hogy egy nagyon jó játékossal lett gazdagabb a csapat” – mondta a Reggeli Startban Vida Kristopher, a lengyel bajnok GKS Piast Gliwice új igazolása azzal kapcsolatban, hogy miért éppen most távozott a szlovákiai DAC-tól, ahova Németh Krisztián érkezett a helyére.

„Nyáron már közel álltak, ahhoz hogy megszerezzenek, de most télen tudtunk csak megállapodni” – nyilatkozta Vida Kristopher a DIGI Sport napindító műsorában. A Dunaszerdahelyről távozó focista arról is beszélt, hogy a DAC edzőváltásának nem volt szerepe  döntésében, bár a volt vezetőedzőhöz Peter Hyballához nagyon jó viszony fűzte, de az őt váltó Hélder Cristóvaóval is megtalálta a közös hangot.

Vida Kristopher

 

A Hollandiát is megjárt focista a lengyelországi fogadtatásáról így mesélt: „nagyon családias a klub, azonnal befogadtak, jól érzem magam itt”. Vida Kristophert az Ekstraklasa 7. helyén álló új klubja címvédési esélyeiről is kérdezte Szombathy Pál műsorvezető, amire a támadó így felelt: „jelenleg nagyon szoros a tabella és még hosszú a bajnokság, úgyhogy még bízom benne, hogy mi lehetünk a bajnokok”. A labdarúgó arról is beszélt, hogy a vezetők elvárása az, hogy a dobogón végezzenek, amivel indulási jogot szereznének az Európa-ligába.

Az új csapatához 2023 nyaráig aláíró Vida Kristopher már a héten, a Legia elleni rangadón be szeretne mutatkozni a lengyel bajnokságban, hosszabb távú terveiről pedig így beszélt: „ezt a félévet annak szentelem, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba, a nyártól minden meccsen kezdeni szeretnék”. A beszélgetésben a válogatottságról is szó esett: „szerintem a lengyel bajnokság magasabban jegyzett, mint a szlovák, és ha onnan sikerült bekerülnöm a bő keretbe, akkor, ha itt jól megy a futball, akkor esélyem lehet arra, hogy újra beválogassanak” - mondta el Vida Kristopher, a GKS Piast Gliwice labdarúgója a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Legfrissebb híreink