Kiprich József büszke lehet

Nem sokan mondhatják el ezt magukról.

Forrás: MTI

Kiprich József 1989 és 1995 között futballozott a Feyenoordban. A magyar válogatottban hetven alkalommal szereplő futballista szép sikereket ünnepelhetett a holland együttes tagjaként: 1993-ban bajnok lett, emellett a Holland Kupát négyszer emelhette a magasba.

Kiprich távozása óta már hosszú évek teltek el, ennek ellenére a rotterdami csapat drukkerei nem felejtették el. A vi.nl portálnak Kiprich József fia, Dániel nyilatkozott.

 

"Rengeteg videófelvételt láttam a különböző meccsekről, a szurkolókról és a stadionról. Amikor az embereknek elmondom a vezetéknevemet Hollandiában, máris felkapják a fejüket. Még az Ajax szurkolói is pozitív véleménnyel vannak édesapámról" - fogalmazott Kiprich Dániel.

 

Az különösen megtisztelő, hogy Kiprichet elismerik az amszterdami drukkerek, mivel az Ajax és a Feyenoord között óriási rivalizálás megy. 

Kiprich a visszavonulása után sem szakadt el a labdarúgástól, hiszen edzőnek állt. Az utóbbi időben többek között a Gyirmótnál, a DVTK-nál és a Tatabányánál is dolgozott.

Legfrissebb híreink