Kimászik-e valaki a gödörből? - ELŐZETES

Felcsúton és Zalaegerszegen is akadnak gondok.

Forrás: pfla.hu

Az NB I 9. fordulójának szombati nyitómeccsén a Puskás Akadémia a ZTE-t fogadja.

Mindkét csapatnál akadnak gondok, holott mind a felcsútiak, mind a zalaegerszegiek sikerrel vették a legutóbbi, hétközi akadályt a Magyar Kupában - előbbi a Szentlőrinc, utóbbi a Lipót otthonában harcolta ki a legjobb 32 közé jutást.

A bajnokságban egyik félnek sem megy ugyanakkor igazán, az elmúlt három mérkőzésüket egyaránt elvesztették, a Puskás a 7., a ZTE a 10. helyről várja az egymás elleni találkozót. A vendéglátónál Hornyák Zsolt továbbra sem elégedett maradéktalanul a mutatott hozzáállással és játékkal, míg a vendégeknél a koronavírus-járvány is közbeszól, Boér Gábor vezetőedző például karanténban van pozitív tesztje miatt.

"A ZTE elleni ugyanolyan nehéz meccs lesz, mint a többi, és tisztában vagyok vele, hogy csak akkor van esélyünk a győzelemre, ha mindenki száz százalékot nyújt. Ha a mentális faktor rendben lesz, nem lesz gond a játékunkkal sem. Úgy vélem, azon múlik a rossz sorozat megtörése, ki tud több szívet, illetve minőséget tenni a játékába. Biztos vagyok benne, hogy nagy csata lesz, hiszen mindkét csapatnak jócskán van miért küzdenie. Hazai pályán szeretnénk végre újra nyerni, remélem, ez így is lesz" - fogalmazott Hornyák Zsolt.

A zalaegerszegiek honlapja kiemelte, "a hétközben szárnyaló Szánthó Regőre nagy feladat várhat, de Szépe Jánostól is hasonlóan jó teljesítményre lesz szükség, az egyre inkább formába kerülő Tajti Mátyás pedig remek fazont szabhat a kollektívának. A héten Könyves Norbert is már könnyített edzéseket végez, így ő is egyre közelebb a gyors visszatéréshez."

A két csapat egyszer találkozott idén, júniusban a ZTE hazai környezetben 2-0-ra nyert.

A mérkőzés 14 óra 45 perckor kezdődik.

Legfrissebb híreink