Kimászhat a mentális gödörből a Vidi? - reakciók

Nagyon fontos kérdés tett fel a DVTK trénere a meccs hősének.

Forrás: molfehervarfc.hu

Mint ismert, szombaton 3-1-es vereséget szenvedett a Vidi hazai pályán a sereghajtó DVTK-tól. A találkozót követően Szalai Tamás mentális gödörről beszélt:

 

Mit mondott a DVTK-edző a triplázónak? Horváth és a Kispest 2 legjobbja - edzői értékelések szombatról - NB1.hu

 

 

„Nem érzem, hogy tudnánk ebből kimászni… Nem egyszerű a helyzet. Szerdán már jön a Ferencváros elleni kupamérkőzés, fel kell emelni a fejeket, össze kell kapaszkodni még jobban, még többet kell dolgozni, edzeni. Előbb, utóbb meg kell fordulnia ennek a helyzetnek.” 

Elmondta továbbá, hogy Márton Gábor távozása után megpróbált változtatni az edzéseken, jobb hangulatú foglalkozásokat tartott, amellyel fel szerette volna rázni a csapatot. Ez a meccs első 20 percében meg is mutatkozott, fölé tudott nőni a Vidi a DVTK-nak, azonban később már visszaesett a csapat. Már a Fradi elleni meccsre készül a MOL Fehérvár FC, erről így nyilatkozott:

„Ha idén nyerni akarunk valamit, akkor egyetlen egy sanszunk van, a kupa. Ezért mindenkinek össze kell szednie magát.”

Zoran Zekic elmondta, hogy azért tolta feljebb Hegedűst, mert nem volt elég kompakta a csapat a középpályán, ami nagyon jó döntésnek bizonyult. A szünetben meg is dicsérte a játékosai, elégedett volt azzal, amivel látott. Gheorghe Grozav élete első mesterhármasát lőtte meg a meccsen, róla ezt mondta el a horvát tréner:

„Grozav nagyon jó kvalitású játékos, ezt minden edzésen megmutatja. Fontos, hogy élvezze a játékot, illetve igazi csapatjátékosként menjen ki a pályára. Az elmúlt hetekben többször is beszéltem vele, mivel az edzéseken nagyon jó formát mutatott, megkérdeztem, miért nem jön ez ki a meccseken is? Ma megmutatta, hogy mire képes, le a kalappal előtte.”

Legfrissebb híreink