Kikérdezték Dárdai Pált a fiai jövőjéről

Egyik az U20-as, másik az U17-es német válogatott csékája.

Forrás:

A Nemzeti Sport készített interjút Dárdai Pállal, a Hertha BSC vezetőedzőjével, központi témakör a fiai sorsa volt. Mint ismeretes, Dárdai Palkó és Dárdai Márton is a legjobbak közé tartozik a korosztályában Németországban, amit jelez, hogy a két válogatottnak a csapatkapitányai. Ez nem véletlen és ilyenkor ez jelzésértékű is szokott lenni.
 
„Legnagyobb gyermeke, Pál kedden csapatkapitányként lépett pályára Németország U20-as válogatottjában, középső fia, Márton múlt szombaton az U17-es válogatott tagjaként élhette át ugyanezt. Ez előrevetíti, hogy felnőttkorukban a német válogatottban játszanak majd?
Ez az égvilágon semmit nem vetít előre. Tudom, ez most téma Magyarországon, de hogy őszinte legyek, nem értem, miért. S azért nem értem, mert még gyerekekről van szó, akikről azt sem lehet biztosan kijelenteni, hogy komoly futballisták lesznek. Jó úton haladnak, ez nem vitás, Palkó már a Hertha első keretéhez tartozik, Marci az U17-es csapat kapitánya, én azonban még várnék a merészebb kijelentésekkel.
 
Marco Rossi viszont nemrég közölte, ifjabb Dárdai Pálról semmiképp nem szeretne lemondani a magyar válogatott. Olyannyira nem, hogy Michael Borisszal azt tervezték, meghívják az U21-es válogatott két utolsó Európa-bajnoki selejtezőjére, ám – a szövetségi kapitányt idézve – Palkó még nem döntötte el, hogy a magyar vagy a német válogatottat szeretné-e erősíteni.
Ebben az ügyben egyeztettem Marco Rossival, és abban maradtunk, a fejlődése érdekében hagyunk a fiamnak időt ennek megfontolására. Legfőképp azért, mert ezt neki kell eldöntenie – ha egyáltalán eljut odáig, hogy választania kell a két válogatott között. Ha igen, ebben a kérdésben Palkó mondja ki a végső szót. S ugyanez igaz Marci esetében is.”
 
A Dárdai-gyerekek sorsa tehát még mindig nem dőlt el és az igazság az, hogy még jó darabig nem is fog.
 

Legfrissebb híreink