Kihagyhatja a szerdai MK-elődöntőt a Vasas hőse

 

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának rangadóján a Vasas 1–0-ra legyőzte a Bp. Honvédot a Szusza Ferenc Stadionban. Az angyalföldiek legjobb a kapus, Nagy Gergely volt, aki több bravúrt is bemutatott a kilencven perc során, és kivédte Davide Lanzafame tizenegyesét is. A 23 éves hálóőr teljesítményének értékét külön növeli, hogy a mérkőzés előtt belázasodott, és a szünetben is azon gondolkodott, hogy cserét kéne kérnie.

 

– Ha Eppel rúgta volna a büntetőt, akkor biztosan középen maradtam volna. Lanzafaménál pedig volt néhány tizedmásodperc, amíg kivártam, hoztam egy döntést, hogy balra vetődök, ami szerencsére jónak bizonyult. Az utóbbi három „hazai” meccsen sajnos túlságosan sok, kilenc gólt kaptunk. Éreztem, hogy ezen javítanom kell és a csapatnak is. Próbálom a fordulónkénti egy gólos átlagot visszahozni. Örülök, hogy ezúttal sikerült kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést. Van még hátra öt bajnoki forduló, remélem, hogy ezeken sikerül minél többször megőrizni a kapunkat a góltól – mondta Nagy Gergely a Vasas honlapjának, aki elmondta, hogy a csütörtöki edzés után kezdte érezni, hogy nincs a topon. – Csütörtökön zuhogó esőben, hidegben, viharos szélben edzettünk. Utána már éreztem, hogy nem vagyok jól, a közérzetem egyre rosszabb lett, belázasodtam és a torkom is el kezdett fájni. Pénteken következett egy átmeneti javulás, ám szombat reggelre ismét belázasodtam, de vállaltam a játékot. Aztán meccs közben éreztem, hogy ismét megy feljebb a lázam, rázott a hideg. Ilyen rosszul még sohasem éreztem magam mérkőzésen.

 

Ezért rúgta Eppel helyett Lanzafame a kispestiek tizenegyesét - NB1.hu

 

A csakfoci.hu információja szerint Nagy Gergely állapota az összecsapás óta tovább romlott, a láz és torokfájás mellett már egy hányással is járó gyomorvírus gyengíti. Emiatt folyamatosan ágyban kell feküdnie, nem is edzhet együtt az angyalföldi csapattal.

 

A piros-kékek szerdán délután négykor a Mezőkövesd Zsóryt fogadják a Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásában a Szusza Ferenc Stadionban. Ha a 23 éves Nagy Gergely állapota nem javul, akkor minden bizonnyal az a Póser Dániel fogja védeni az angyalföldiek kapuját, akinek még nincs NB I-es meccse, de az MK idei kiírásában már négyszer is kezdett a Vasasban.   

Legfrisebb híreink