Kieső helyen állóhoz látogat a Debrecen - ELŐZETES

A ZTE Fradi ellen mutatott játéka reményt adhat a szurkolóknak.

Forrás: DVSC

Folytatódik az NB I, immáron a 14. fordulóhoz érkeztünk.

Zalaegerszegen vizitál a forduló legkorábbi meccsén a DVSC. A zalaiak jelenleg kieső helyen állnak, bár közel sem reménytelen a helyzetük. A legutóbbi fordulóban megszorongatták a listavezető Ferencvárost az otthonában, a mutatott játék reményre adhat okot. Egy győzelemmel elhagyhatják a veszélyzónát, hiszen ugyanúgy 11 pontjuk van, mint a már bennmaradó helyen álló Paksnak.

Dr. Dobos Barna így nyilatkozott a meccs előtt:

„Szombaton a tavalyi idény bronzérmese érkezik hozzánk, és a Debrecen még akkor is az NB I meghatározó csapata, ha idén a szoros meccseik nem a javukra dőltek el, ezért rosszabbul állnak a tabellán, mint amilyen játékerőt valójában képviselnek. Igaz, ez ránk is elmondható, de a lényeg, hogy ellenfelünk egy gyors, dinamikus és agresszív csapat. Három fontos bajnokink van még idén, ezekből kettő itthon. Mindenképp szeretnénk kihasználni végre a hazai pálya előnyét, hogy a vonal fölé kerüljünk.”

A DVSC helyzete sem túl rózsás jelenleg, elmaradnak a szezon előtti várakozásoktól. 9. helyen tanyáznak a debreceniek, 15 gyűjtött ponttal. Közvetlenül nem veszélyezteti őket a kiesés réme, azonban pontokra lenne szükségük, hogy ne is beszélgessenek róluk, mint potenciális kiesők.

Herczeg András ezt mondta el a meccs előtt:

„Úgy érzem, annak ellenére, hogy nem tudtunk nyerni a Kisvárda otthonában, pozitívabb hangulat uralkodik a csapatnál, mint az elmúlt hetekben. A Ferencváros elleni találkozón nagyszerűen játszottak a zalaiak, de ellenünk is mutatták, hogy igenis számolni kell velük. Remélem, egyre jobb formába tudunk kerülni, és nagyon bízom benne, hogy pontokat tudunk szerezni szombaton. Azt gondolom, kondicionálisan nincs gond a csapattal, ezt a Kisvárda ellen is bizonyítottuk. Egy biztos, nagyon nagy lökést adna egy győzelem.”

Legfrissebb híreink