Kiesett az MTK: reagált az egykori szövetségi kapitány

Kétszer lett bajnok a csapattal.

Forrás: mlsz.hu

Vasárnap kiderült, hogy a Gyirmót mellett az MTK búcsúzik az NB I-től. A kék-fehérek ugyan 3-0-ra verték a Lokit, ám a Honvéd is legyőzte a Puskás Akadémiát, így a kispestiek maradtak a legmagasabb osztályban.

Egervári Sándor az nso.hu-nak így nyilatkozott az MTK kieséséről és a Honvéd bennmaradásáról:

"Sajnálatosnak tartom, hogy két ilyen patinás klub odáig jut, hogy az utolsó fordulóban élet-halál meccset játszik a bennmaradásért – ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Vasárnap a Honvéd és az MTK is a szebbik arcát mutatta, utóbbi eleve kedvezőtlenebb helyzetben volt, de jó volt látni, hogy így is megpróbálta a lehetetlent. A Honvéddal másodedzőként nyertem két bajnoki címet, az MTK-val pedig vezetőedzőként: előbbi bennmaradásának örülök, utóbbi kiesése miatt viszont fáj a szívem! Az előző idényben az MTK stabil középcsapat volt, Michael Boris rengeteg fiatalt épített be, valamiért megszakadt a folyamat, úgyhogy több döntést felül kell bírálni, igaz, külső szemlélőként nem tudhatom, mi miért történt. Az biztos, hogy az utolsó négy meccsre megbízott fiatal edző, Horváth Dávid felhívta magára a figyelmet, de Bognár György kinevezése nagyobb garanciát jelentene a sikerre. A Honvéd tavaly is játszott a tűzzel, hiányolom a klubnál azokat a korábbi játékosokat, akik legalább a tanácsaikkal tudnának segíteni a rutintalan tulajdonosi körnek. Nagyon remélem, egy év múlva az MTK újra az első osztályban játszik majd, a Honvéd pedig úgy szerepel, ahogy a múltja alapján elvárható" - mondta Egervári.

A tréner az MTK-t kétszer vezette bajnoki címig (1999-ben és 2003-ban). Egervári Sándor 2010 és 2013 között a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt, a nemzeti együttest 34 mérkőzésen irányította.

Legfrissebb híreink