Kiesett a csodacsapat a kupából, vagányat üzent az edzőjük a Lokinak

Edzőmeccseknek gondolja a DVSC elleni duplázást.

Forrás:

Az NB-s bajnokságok mezőnyéből az Ajka volt az egyetlen veretlen csapat a 2018/19-es szezonban addig, ameddig a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az odavágón a Loki nem győzte le az első mérkőzésen 3-2-re. Schindler Szabolcs csapatának így kevés esélye maradt a továbbjutás kiharcolására, de a vezetőedző a Loki elleni visszavágó utáni sajtótájékoztatón elmondta, nem is ez volt az elsődleges céljuk. Annak ellenére, hogy 1-1 lett a mérkőzés végeredménye.
 
Schindler egyébként nagyon sok dicsérő szót kapott csapata remek és elismerésre méltó teljesítménye miatt.
 
„Köszönöm a szép szavakat. Szeretek Debrecenbe járni, tavaly nyertünk, idén döntetlent értünk el. Két jó meccset sikerült játszanunk a Loki ellen. Az MTK elleni továbbjutással lekötöttünk két remek edzőmeccset, amikkel a bajnokságra tudtunk készülni. Ezt persze nem bántásból mondtam, hanem azért, mert más céljaink vannak. Nekünk az a legfontosabb, hogy felkerüljünk az NB II-be.”
 
Azt, hogy Schindler ezt mennyire gondolta és gondolja komolyan az bizonyítja, hogy a lehető legtöbb játékosának adott bizonyítási lehetőséget a DVSC elleni mérkőzéseken. Pontosan azért, hogy felmérje, milyen teljesítményre képesek a harmadosztályban vitézkedő játékosai egy olyan élvonalbeli élgárda ellen, mint a Loki.
„Kíváncsi voltam, mire képes a játékoskeretem. Nem keltettünk rossz benyomást, inkább azt mondanám, a tapasztalat hiányzott a játékunkból, ami az esetleges továbbjutásunkat eredményezhette volna. Hazai pályán jobban játszottunk az első meccsen, bátrabban, támadóbb felfogásban. Idegenben, a visszavágón ezt már nem tehettük meg, mert ha az erősebb Loki berúgja a helyzeteit, akkor végünk.”
 
Az Ajka 13 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot a Nyugati csoportban az Érd előtt. Az első fordulóban az utolsó Pénzügyőrt fogadja majd a hétvégén. Azt a Pénzügyőrt, melynek élére a 27-szeres válogatott Klausz Lászlót nevezték ki a télen vezetőedzőnek.
 
„Tényleg jó, hogy dicsérik a csapatomat, de én akkor leszek elégedett, ha a nyáron felkerülünk az NB II-be. Ez a célunk.”
 
A Loki elleni teljesítmények ugyanolyan jó alapot adnak az ajkaiaknak a bizakodásra, mint az őszi szezonban nyújtott lehengerlő teljesítményük. 
 
Arról nem beszélve, hogy a magyar edzői garnitúra egyik legtehetségesebb, legelszántabb tagja irányítja a csapatukat.
 
Aki azt kívánta a Debrecennek, hogy nyerje meg a Magyar Kupát.

Legfrissebb híreink