Kiderült, mikor térhet vissza Sallai Roland 

Édesapja nyilatkozott.

Forrás: Twitter/SC Freiburg

A Freiburgban futballozó magyar válogatott szélső, szeptember 3-án a Leverkusen ellen szenvedett súlyos arcsérülést. Sallai Roland napokig nem tudta kinyitni a szemét, sőt a látása is veszélybe került a félelmetes ütközés után. Akkor még bizonytalan volt, hogy mennyi kihagyás vár a 25 éves játékosra, de szerencsére jó ütemben halad a felépülése és már alig várja, hogy újra a pályán lehessen.

Édesapja a Nemzeti Sportnak nyilatkozott fia állapotáról és, hogy várhatóan mikor térhet vissza.

“Jobban van, javul a szeme, de még mindig nem tökéletes – mondta a lapnak Sallai Tibor,     a játékos édesapja.
“Oldalra már jobban mozog a szeme, ha lefelé néz, az még nem az igazi, de ott van a seb, amelynek meg kell gyógyulnia. Az orvosok azt mondják, körülbelül két hét múlva tökéletes lesz a szem mozgása, de biztosat majd csak akkor lehet mondani. Ő már a jövő héten szeretne labdás edzést végezni. Egyelőre biciklizhet, talán hamarosan kocoghat kicsit, de semmit sem szabad elkapkodni. Ne feledjük, még csak két hete műtötték meg, az a legfontosabb, hogy teljesen meggyógyuljon és felépüljön.”
 
A visszatérését illetően Sallai Roland optimista, reméli, minél hamarabb ismét futballozhat, de egyelőre nem lehet megmondani, mikor térhet vissza. Ami biztos, hogy a teljes gyógyulás nagyjából három hónapot vesz igénybe, így addig mindenképpen speciális arcmaszkot kell viselnie a pályán. A magyar válogatott novemberben Luxemburggal és Görögországgal játszik felkészülési mérkőzést, és ha minden jól megy, ezeken a találkozókon már ott lehet a Freiburg játékosa.
 
“Optimális esetben novemberben ismét a válogatottban játszhat, én tudom, mit szeretne, és azt is, hogy mindent megtesz azért, hogy ez sikerüljön – folytatta Sallai Tibor. – Jósolgatni viszont nem szeretnék a visszatérésével kapcsolatban. Ezt úgyis ő érzi majd. Én mondhatok bármit, az orvos mondhat bármit, ő az, aki tudja, mikor lesz játékra alkalmas állapotban. Mindenesetre bizakodó. Nyilván voltak nehezebb pillanatai, de mindig egy cél lebeg a szeme előtt, hogy elérje, amit megálmodott, és ezért meg is tesz mindent.”
 

Legfrissebb híreink