Kiderült, hogy miért nem lógtak a Vidi újoncának a nyakán a társai az Újpest ellen 

Tudhatták azt, amit Vignjevics még nem

Forrás: MOL Fehérvár FC

A sok sérülésnek is köszönheti, illetve a sorozatos meccsterhelésnek, hogy az Újpest elleni, szerdai kupameccsen bemutatkozhatott a MOL Fehérvár FC első csapatában Tamás Olivér. Tamás jól játszott, gólpasszt adott a Vidi által 1-0-ra megnyert mérkőzésen, ami azért is volt különösen fontos, mert a kupameccs odavágóján 0-0 lett a végeredmény, így a fehérváriak jutottak a legjobb 8 közé.

Azt, hogy Tamás remekül debütált, Nebojsa Vignjevics, a lila-fehérek szakvezetője is elismerte az nb1.hu-nak.

Vignjevics kifakadt: volt játékosa, akit bajnokijukon látott először - NB1.hu

Szomorú és csalódott volt Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője a Magyar Kupából történt kiesés után. Ez látszott rajta és érezni lehetett a hangján is a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az elkeseredettséget. Az első mondatát, amikor az általános értékelésre kérték fel, akkora fájdalommal mondta ki, hogy kis szünetet kellett tartania a folytatáshoz.

A mérkőzésről készült helyszíni tudósításunkban is már külön fejezetet szenteltünk annak a taktikai húzásnak, amikor a szerb szakember Zsótér Donátot már a 3. percben kivezényelte a pálya bal szélére, hogy szembe játsszon a Vidi újoncával. Mint írtuk, azon az oldalon sokkal többet próbálkoztak a vendégek. A meccs után rá is kérdeztünk Vignjevicsnél, hogy jól láttuk-e, amit láttunk:

„Érdekes kérdésfelvetés, mert egyébként pont a bal oldali támadójátékunkat éreztem gyengébbnek. Tizennyolc éves játékos volt ellenfelünk védelmének a jobb oldalán, rá kellett volna vinniük a játékosaimnak a labdát sokszor, vagy kettő az egy elleni szituációkat kialakítani vele szemben, mert a társaitól nem kapott sok segítséget. De ezek a kéréseim nem teljesültek.”

Az Újpest vezetőedzőjének válaszának az a lényege, hogy véleménye szerint a saját játékosai nem helyeztek túl nagy nyomást és nem állították sok feladat elé a Vidi újoncát, akinek nem segítettek a társai.

Továbbjutás után: rengeteg hiányzóról beszélt a Vidi mestere - NB1.hu

Többször volt feszült az Újpest elleni kupavisszavágón (1-0-ra nyertek és továbbjutottak) Joan Carrillo, a MOL Fehérvár FC vezetőedzője. Amikor a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elkezdte az értékelését, utalt is rá, hogy miért. „Szeretnék gratulálni a játékosoknak. Két meccsen jobbak voltunk, mint az Újpest.

Joan Carrillo, a MOL Fehérvár FC mestere viszont azt mondta, jól oldotta meg a feladatát a fiatal védő, akit már a meccs előtt is segítettek a többiek, főleg az idősebbek:

„Nagyon elégedett vagyok a játékával. Karakteresen játszott. Nem könnyű ilyen fontos, hazai tétmeccsen bemutatkozni. Jó szélsői vannak az Újpestnek, őket kellett megállítania. Juhász Rolandról ma derült ki, hogy nem tud játszani, még több lett így a sérültünk. Az idősebb játékosok nagyon segítették az öltözőben Olivért, ez nagyon fontos volt.”

Tamás egyébként a korosztályos csapatokban és a fehérváriak NB III-as csapatában középső védő volt, ám amióta az első csapattal készül, jobb oldali védőként számolnak vele.

És ami még nagyon fontos, a szerdai meccs után a Juhász Roland távollétében a csapatkapitányi karszalagot viselő Kovács István a mérkőzés után a társak előtt, az öltözőben dicsérte meg a debütáló tehetséget.

Kiváló debütálás: megszólalt a Vidi Fradiban nevelkedő tehetsége - NB1.hu

A MOL Fehérvár nagy küzdelemben tudta búcsúztatni az Újpestet a Magyar Kupában. A két csapat első meccse 0-0-s döntetlennel végződött Szegeden. A szerdai visszavágón is sokáig úgy tűnt, hogy a rendes játékidőben nem dől el a továbbjutás kérdése. Aztán a 89. percben gólt ünnepelhettek a fehérvári drukkerek, Visar Musliu vette be a lila-fehérek kapuját.

Azaz, az öltözőben mindenképpen segítették a társak (meccs utáni, nyilvános elismerés is sokat jelent), a pályán meg lehet, hogy azért nem lógtak a nyakán feleslegesen (erre a jelenségre utalt Vignjevics), mert megbíztak benne. 

Hiszen hiába került hirtelen a kezdőbe, már hónapok óta ismerték az edzésekről...

Legfrissebb híreink