Kiderült, hogy Király mikor lesz újra bevethető

Szombathely – A Haladásnál Bernd Strock módszereivel dolgoznak.

Forrás: haladas.hu

Az állapotfelmérő tesztek után hétfőtől újult erővel folytatja a munkát a válogatott világbajnoki selejtezője miatt hosszúra nyúlt szünetben az NB I-es labdarúgó-bajnokság harmadik helyén álló Haladás.

 

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás legközelebb szeptember 10-én, a Videoton ellen Felcsúton lép pályára, majd egy hétre rá Sopronban fogadja a Vasast. Mészöly Géza együttese négy diadal után vonult pihenőre.

 

– Négy győzelem után természetesen szívesen játszottunk volna a hétvégén is, de mert úgysem tudunk mit tenni, nyilván alkalmazkodunk a helyzethez – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának. – Abból a szempontból jól jött a pluszpihenő, hogy néhány sérültünk rövidesen felépülhet. Így minden bizonnyal Király Gábor, Angyal Zsolt és Németh Márió is egészséges lesz a felcsúti mérkőzésre, Jánvári Gábor, Ezequiel Calvente és Jagodics Márk játékára viszont továbbra sincs esély. Kedden, szerdán és csütörtökön különböző felméréseken vettek részt a játékosok a nyugat-magyarországi egyetemen, az adatokból majd kiderül, kit mennyire szabad terhelnünk a folytatásban, melyik futballista milyen fizikai állapotban van.

 

Bernd Storck egy interjúban kiemelte, sajnálatára a honi klubok közül csupán a Vasas, az FTC és a Haladás méri ugyanolyan módszerrel labdarúgói fizikai állapotát, mint amelyet a válogatottnál alkalmaz.

 

 

– Több alkalommal is konzultáltunk a szövetségi kapitánnyal a tesztek miatt, vevők vagyunk az ő módszerére is – folytatta Mészöly Géza. – Azért mondom, hogy is, mert nekünk másfajta vizsgálatokat is el kellett végeznünk. S míg a válogatottnál hat-nyolc asszisztens áll rendelkezésre a teszteknél, nálunk egy. Egyelőre jó eredményeket kaptunk a fiúk erőállapotáról. Annak ellenére is, hogy sűrű volt az elmúlt hét, az egész csapat fizikai korlátai felett teljesített, most viszont lesz lehetőségünk feltölteni az akkumulátorokat. A négy győzelem után jó hangulatban teltek az edzések, a sikeres meccsek a legjobb motivációs tényezők a még messze lévő következő bajnoki mérkőzésig. Emellett a tréningeken az is tét, hogy a vesztes üdítőt fizet a győztes csapat számára - ezzel is feldobjuk a hangulatot. Terveink szerint jövő hét vége felé egy idegenbeli edzőmeccset is vívunk.

 

Legfrissebb híreink