Kiakadt a román sajtó a Puskás Aréna portréján - jött a reakció

Avagy a megbecsülés ereje!

Forrás:

A román Adevarul újságírói figyeltek fel arra, hogy Bölöni László portréja is kint van a Puskás Aréna egyik falán.

A foter.ro vette észre a nagy megdöbbenéssel fűszerezett írást. Tudniillik, a marosvásárhelyi születésű kiváló tréner volt az első olyan futballista a román nemzeti tizenegy történetében, aki átlépte a száz válogatottságot, ennek ellenére a román sajtó már-már furcsállóan rádöbbent: mi az, hogy Bölöni nagyobb megbecsülésnek és elismerésnek örvend Magyarországon, mint Romániában.

Utóbbiban természetesen nem kis igazság rejlik, hisz a szakember valóban a magyar futball kedvelt és elismert szakembere - a románok épp ezért inkább saját nemzetüket ostorozva számolnak be a hírről, mondván, hiába nyert BEK-et játékosként a Steauával, vagy épp hiába ő fedezte fel Cristiano Ronaldót, kevésbé törődnek vele, mint a nyugati szomszéd. Ehhez kapcsolódóan nem hitték el, hogy valóban ott van a portré a Puskásban.

Egyébiránt az Adevarul a cikk kapcsán megszólaltatta Bölönit, aki jelenleg a belga bajnokság ötödik helyén álló Royal Antwerp edzője. Elmondta: tud arról, hogy a portréja látható a budapesti stadionban, és nagyon jól is esik neki, megtiszteltetésnek tekinti, de a stadionavatóra egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott eljutni.

 

Talán hamarosan ez is sikerül!

Legfrissebb híreink