Kezdett és tizenegyest harcolt ki Nagy Dominik - videó

Három büntetőt rúgott a Panathinaikosz.

Forrás: aelole.gr

Nagy Dominik másfél hete szerződött a 20-szoros görög bajnok, Panathinaikosz csapatához, és szombat este játszotta harmadik mérkőzését is a görög első osztályban.

Az első meccsén bő negyedórát, a másodikban egy félidőt kapott a válogatott szélső Georgiosz Donisz vezetőedzőtől, a mai találkozón pedig már a kezdőbe jelölte a szakember a magyar játékost, az Athlitiki Enoszi Larissza (AEL) FC elleni bajnokin. Az AEL-nek is van egy magyar légiósa, a kapus Nagy Gergely személyében, aki a találkozón nem kapott szerepet.

Nagy Dominikkel eddig két meccsből két győzelem volt a mérlege a Panathinaikosznak, és a szombat esti mérkőzésen is korán vezetést szerzett a Pana: a 25. percben kis videózás után megítélt tizenegyest, a görög Chatzigiovannisz értékesítette.

Négy perccel később újabb szabálytalanság történt a 16-oson belül, mégpedig Nagy Dominik ellen szabálytalankodtak a hazaiak.

A 24 éves szélső egy lecsurgó labdára csapott le a 16-oson belül, és az AEL védője már csak szabálytalanul tudta megállítani. A második büntetőjét viszont már elhibázta Chatzigiovannisz, gyenge kísérlete után, 0-1-gyel fordultak a felek a második játékrészre.

Nagy Dominik hatvan percet kapott kezdőként a Panathinaikoszban, a magyar válogatottat a marokkói Anuar váltotta egy óra játék után.

A 21. forduló nyitó mérkőzésén végül 2-0-ra nyert a Pana, ugyanis a 91. percben újabb tizenegyes zárta le a meccset, amit Bouzoukisz értékesített.

 

 

A görög bajnokságban az első 6 csapat jut a rájátszásba, míg az ez alatt végzők az osztályozó csoportba kerülnek.

A rájátszás már biztos az athéni zöldeknek, de vérmesebb reményeik nem nagyon lehetnek tavasszal, az ősi rivális, és első helyezett Olympiacos Pireusz mögött ugyanis 16 pont a hátránya Nagyéknak.

Némi vígasz lehet, hogy a listavezető, a harmadik AEK Athén ellen játszik majd, jelenleg a sárga-feketék a Pana legnagyobb riválisa a harmadik helyért. 

Győzelmével a Panathinaikosz maradt a táblázat 4. helyezettje.

Görög Szuperliga, 21. forduló:

AEL-Panathinaikosz: 0-2

Gólszerzők: A. Chatzigiovannis (11-esből), I. Bouzoukis (szintén 11-esből)
 

Legfrissebb híreink