Két meccset rendeznek ma a Magyar Kupában

Mindkettőt a fővárosban.

Forrás: paksifc.hu

Ma két meccset rendeznek a Magyar Kupában, mind a kettőt Budapesten. Az NB III-as BVSC a MOL Fehérvár FC-t fogadja, míg az NB II-es III. Kerülethez a Paks utazik.

12.30: BVSC-Zugló (III.)–Mol Fehérvár FC

A Buzsáky Ákos által vezetett BVSC eddig remek szezont tudhat a háta mögött, ugyanis 38 ponttal az élen áll a Nyugati csoportban. A Vidi is kezd magára találni a bajnokságban, jelenleg a negyedik helyen áll 17 ponttal.

A vezetőedzők így nyilatkoztak a mérkőzés előtt:

Buzsáky Ákos (BVSC): ,,Mindegyik NB III-as csapat életében nagy dolog az, ha egy élvonalbeli együttest fogadhat, ráadásul a Vidi az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb magyar csapata. Nagy megtiszteltetés, de egyben nagy lehetőség is számunkra ez a meccs. Nekünk vasárnap volt bajnokink, ami azt jelenti, hogy igazából két napunk volt kifejezetten a kupameccsre fókuszálni, de én úgy gondolom, hogy egy ilyen mérkőzésen a mi részünkről inkább a találkozó lélektanára kell koncentrálnia egy edzőnek. A mi játékosainknak ez egy jutalomjáték azért, mert már három csapatot elbúcsúztatattak a kupából. Megérdemlik azt, hogy egy ilyen erős együttest fogadhatnak."

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): ,,Az előző körben, a Sopron ellen szerintem láthatták a szurkolóink, hogy nem vesszük félvállról a MOL Magyar Kupát és ugyanolyan komolyan felkészülünk egy alacsonyabb osztályú ellenfélből is, mint a többi találkozó előtt. A BVSC mérkőzéseiről is megszereztük a felvételeket és kielemeztük a játékukat, az NB III Nyugati csoportjának az éllovasáról van szó, de természetesen az a célunk, hogy ott legyünk a legjobb tizenhat között."

12.30: III. Kerületi TVE (II.)–Paksi FC

A III. Kerület eddig nem túl acélos a bajnokságot tekintve, ugyanis 14 forduló alatt 10 pontot gyűjtött, ami jelenleg a kiesést jelent 18. helyre elég a másodosztályban. A Paks hullámvölgyben van, ugyanis a legutóbbi négy bajnokijából egyet sem tudott megnyerni, talán egy győzelem a kupában visszavezetheti Bognárékat a helyes útra.

Legfrissebb híreink