Két magyar a Bundesliga tetején - képek, videók

Már tízszer szerepeltek együtt a válogatottban.

Forrás: MLSZ

Nem sűrűn fordul elő magyar játékossal, hogy egy topliga élé telel. Ez most két játékossal is megtörtént, Gulácsi Péter és Willi Orbán az RB Leipziget erősítve vezetik a Bundesligát.

A lipcseiek 37 pontot gyűjtöttek eddig a bajnokságban, 11 győzelem mellett 4 döntetlent játszottak és kétszer szenvedtek vereséget. 2 pont az előnyük a második Mönchengladbach-al és 4 a harmadik Bayern Münchennel szemben. A formájukat tekintve is remekelnek, október vége óta nem kaptak ki, akkor a Sallai Rolandot is a soraiban tudó Freiburg fogott ki rajtuk.

A Bajnokok Ligájában is megérték a magyarok a tavaszt. Megnyerték a G csoportot a Lyon és a Benfica előtt, 11 pontot szereztek a csoportmeccsek során. A következő körben a Mourinho vezette Tottenham vár rájuk, nem lesz könnyű dolguk. A portugál mester kétszeres BL győztes, első trófeáját akkor hódította el a legrangosabb sorozatban, amikor Gulácsiék edzője még csak 16 éves volt.

Willi Orbán ősze térdsérülés miatt idő előtt ért véget. Az összes sorozatot tekintve 14-szer lépett pályára, egy gólt szerzett a Bundesligában és egy gólpasszt adod a német kupában. Összesen egyetlen meccset nem játszott végig, 1 196 percet töltött a pályán, piaci értéke 20 millió euró. Gulácsi Péter 22 alkalommal védte a Lipcse kapuját, csak egyetlen BL meccset nem játszott végig, amikor sérülés miatt, idő előtt le kellett cserélni. Az összes sorozatot tekintve 26 gólt kapott az idényben, 5 meccset hozott le kapott gól nélkül. A 29 éves hálóőr értékét 12 millió euróra teszik.

Az RB Leipzignek minden esélye megvan rá, hogy az élen végezzen a német bajnokságban és hogy egy előkelő helyet csípjen meg a Bajnokok Ligájában. Legutóbb talán Gera Zoltán állt hozzá a legközelebb, hogy ilyen presztízsű címet nyerjen. Talán, ha Orbán nem esik ki a válogatottból sérülés miatt, akkor egyenes ágon is kijuthattunk volna az Eb-re.

Legfrissebb híreink