Két fiatal írt alá Kispesten

Hivatalos bejelentést tettek a klubvezetők.

Forrás: Honvéd

ÍME, A HONVÉD BEJELENTÉSE:

Profi szerződést kapott Szűcs Tamás (U15) és Kerezsi Zalán Márk (U17)
Kettejükben nem csupán az a közös, hogy első profi szerződésüket írták alá a Budapest Honvéd csapatánál. Mindketten 2018 nyarán érkeztek Kispestre, s a szezon végén már korosztályos bajnoki címet ünnepelhettek.

Szűcs Tamás Hajdúszoboszlón nevelkedett, majd a Hajdúböszörményi TE együttesétől igazolt át az akadémiánkra, s tagja volt az aranyérmes U14-es, valamint a 2. helyet megszerző U15-ös csapatnak is.

„Nagyon nagy álmom vált valóra azzal, hogy megkaptam a profi szerződést – mondta Szűcs Tamás. - Lassan másfél éve vagyok a Honvédnál, ez volt az egyik célom, amikor ide jöttem, de nyilván nem szabad itt megállni. Dolgozni kell tovább, hiszen az elsődleges vágyam, hogy az NB I-ben bemutatkozzak. Szeretnék tovább fejlődni, amiben a szerencsére is szükség lesz. Szerintem a Honvéd akadémiája Magyarországon a legjobb, teljesen elégedett vagyok a körülményekkel és a szakmai stábbal is.“

Kerezsi Zalán Márk korábban a Vasasban futbalozott, s az előző idény végén ugyancsak aranyérmet ünnepelhetett az U16-os csapattal, de pályára léphetett a szintén 1. helyen végzett U17-es korosztályban is. Saját korosztályában nemcsak a házi gólkirályi címet zsebelhette be, de 20 góljával a mezőny második legjobbja lett.

„Természetesen nagyon örülök ennek az elismerésnek. Szerintem mindenkinek ez a célja, az első profi szerződés egy nagyon fontos állomás. Nagyon szeretnék idővel a Honvéd első csapatában bemutatkozni. Ez lesz a második idényem a klubnál, nagyon szeretek itt lenni. Az akadémia színvonala miatt jöttem ide, mert úgy gondolom, hogy minden körülmény adott a fejlődéshez“ – mondta Kerezsi Zalán Márk.

Legfrissebb híreink