Két debütáló a Paksban

Szép jövő áll előttük edzőjük szerint.

Forrás: paksifc.hu

Bár a Paks sima, 4-0-s vereséget szenvedett a Ferencváros vendégeként, egy játékosuk számára a "zakó" ellenére is örökké emlékezetes marad a tavaszi nyitóforduló, ugyanis Szendrei Ákos először szerepelt az NB I-ben.

A korosztályos válogatott, Szendrei többek között, a törökországi edzőtáborban győzte meg Osztermájer Gábor vezetőedzőt és két ketettagsága után, a hétvégén már pályára léphetett az élvonalban.

Az edzőjétől 17 percet kapó Szendrei külön örült, hogy mindezt egy másik zöld-fehér egylet otthonában tehette meg:

"Külön örülök, hogy az első meccsem egy ilyen szép stadionban, egy ilyen erős ellenfél ellen jött el. Rettentően jól éreztem magam a pályán, felemelő volt ilyen sok ember előtt focizni. Hajtok tovább, csinálom a dogom, ahogy eddig, hogy ismét bizalmat kaphassak” - fogalmazott klubjának a 17. életévét pár napja betöltött csatár.

A klub egy másik játékosa, Szélpál Norbert már túl van 107 másodosztályú és 1 első ligás szereplésen, de a paksi csapatban ő is most mutatkozhatott be először.

„Nagyon jó érzés volt, örültem, hogy bemutatkozhattam, mivel egy hosszú kihagyás után vagyok. Még a rövidke idő ellenére is boldogsággal tölt el, hogy beszállhattam a meccsbe. Jól éreztem magam, kezdek formába lendülni, így bizakodom benne, hogy a közeljövőben már egy több lehetőségem lesz” - értékelte Szélpál az első meccsét paksi mezben.

A két "új fiú" játékát vezetőedzőjük is értékelte:

„Szendrei az edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken mutatott hozzáállásával vívta ki a bizalmat, valamint amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy időközben az U17-es válogatott meghatározó támadója lett. A bő 20 perc alatt jól mozgott, jól passzolt, sőt, lehetősége, lövése is akadt. Egészen biztos, hogy a jövőben szépen, folyamatosan felnő majd a feladathoz.  Norbi egy sérülésből érkezett hozzánk, továbbá egy kisebb betegséget is elkapott Törökországban, így hosszú idő után ez volt az első tétmeccse. A bő 10 perc kevés idő ahhoz, hogy mélyen elemezni lehessen, de továbbra is úgy gondolom, hosszútávon meghatározó játékosunk lehet” - nyilatkozott pozitívan a két fiatalról Osztermájer Gábor.

Legfrissebb híreink