Készen a harcra: így készül a Bayern a Hertha ellen

Új igazolásokról is nyilatkozott a magyar szakember.

Forrás: herthabsc.de

Nagyon nagy feladat vár ma este a Drádai Pál által vezetett Herthára, hiszen a listavezető Bayern München vendégeskedik a német fővárosban.

A Herthának nagyon nem egyszerű a helyzete, hiszen a kiesés réme folyamatosan fenyegeti a csapatot. 19 forduló alatt csak 17 pontot gyűjtött a csapat, pont, mint a már osztályozót érő helyen álló Bielefeld. A berliniek a legutóbbi 5 meccsükből egyetlen egyet sem nyertek meg, a Köln elleni döntetlen kivételével, mindet elveszítették. A magyar szakember debütálása sem sikerült túl jól, a múlt héten Frankfurtban szenvedett 3-1-es vereséget Dárdai gárdája.

A meccs előtt a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, így nyilatkozott:

,,Számtalanszor meccseltem már a Bayern ellen, játékosként és edzőként is. Ennek ellenére, az egyetlen dolog, ami számít a futballban, az a következő passz és a következő mérkőzés. Nem foglalkozom azzal, hogy a múltban mi történt - csak az a fontos, hogy péntek este mi lesz.

Mint ismert, nemrégiben két új játékossal bővült a berlini csapat kerete, Sami Khedirával és Nemanja Radonjicsal, ám pályára lépésük még kérdéses. Róluk ezt mondta el Dárdai:

,,Az első benyomások pozitívak. Sami személyisége jót tesz az öltözőnek. Nemanja sebessége pedig lenyűgöző. Mind a ketten remek munkát végeztek eddig. De még meg kell vizsgálnunk, hogy mikor küldhetjük őket pályára."

A Bayern ezzel szemben kifejezetten jó formában van, négy meccses győzelmi széria után érkezik a bajor klub Berlinbe. A tabellát is magabiztosan vezeti a müncheni alakulat, 7 pont az előnye a több magyar válogatott futballistát is foglalkoztató RB Leipziggel szemben.

Thomas Müller, a Bayern támadója szerint kiszámíthatatlan a Hertha Dárdai érkezése után:

,,Csak egy mérkőzést tudtunk kielemezni, mit csinálnak másképp az edzőváltás óta, ezért kiszámíthatatlanok. Tudjuk, hogy a Hertha jelenleg nem olyan helyet foglal el a tabellán, amilyet szeretne. Nagyon nagy nyomás alatt vannak a berliniek, ezért is számítok egy olyan ellenfére, ami készen áll a harcra.”

Legfrissebb híreink