Kész egy hatalmas lépésre Szoboszlai, de nem ő dönt

Remek játékkal mutatkozott be az Európa-ligában.

Forrás: David Geieregger/SEPA.Media /Getty Images

Mindent megtett tegnap este a Red Bull Salzburg, hogy reménytelen helyzetből is felálljon, és esetleg az Európa-liga következő körébe jusson. A Napoli természetesen Carlo Ancelotti vezérletével nem lehetett könnyű préda, és gyorsan biztosítani is akarta továbbjutását. Gyakorlatilag ez sikerült is a mérkőzés elején szerzett góljukkal.
 
A mérkőzésen, valószínűleg tapasztalatszerzés végett is, a kezdőben kapott helyet Szoboszlai Dominik is, aki igyekezett meghálálni a bizalmat. Gólpasszal járult hozzá csapata feltámadásához, és egyébként is jól végezte dolgát. 
 
A mérkőzést követően a magyar válogatottba is meghívott tehetség a klub honlapján hangsúlyozta, mennyire sajnálja, hogy nem tudtak tovább jutni. Elmondta, rendkívül eltökéltek voltak a továbbjutás iránt. Még a félidőben is biztosak voltak benne, hogy meg tudják csinálni, ezért is adtak bele mindent. 
 
– Örülök, hogy bemutatkoztam az Európa-ligában, és annak is, hogy gólpasszt tudtam adni, de sajnos ez sem volt elég. Pedig mindent megtettünk, hogy mi jussunk tovább a párharcból. Az egész mérkőzés máshogy alakulhatott volna, ha az olaszok nem találnak be az elején. Jó érzés volt ennyi néző előtt játszani, de igyekeztem a játékra koncentrálni - mondta Szoboszlai már a DIGI Sportnak. 
 
–Úgy gondolom, készen állok arra, hogy kezdjek a válogatottban, ám ez nem az én döntésem, hanem a szövetségi kapitányé – válaszolta egy kérdésre a 18 éves középpályás, aki a meccs utáni reakciókról is szót ejtett. – A csapattársaim gratuláltak a lefújást követően. Véleményük szerint nagyon jól játszottam, és remélik, hogy a jövőben még több lehetőséget kapok majd.
Marco Rose, a csapat vezetőedzője hangsúlyozta, vegyes érzelmekkel állt mikrofon elé.
 
– Természetes, hogy most nagy csalódottság és hatalmas büszkeség kavarog bennem a csapatom miatt – nyilatkozta. – Úgy gondolom, mindig jól reagáltunk az odavágón elért eredményeinkre, és ez ma is így volt. Olyan sokat tettek ezért a fiúk, és annyira próbálták, de korán büntetett minket a Napoli.
 
Legközelebb az osztrák bajnokság záró fordulójában, az utolsó helyezett Wacker Innsbruck ellen bizonyíthat a magyar középpályás, majd a kupa elődöntőben a Grazer AK ellen.

Legfrissebb híreink