Kepa-ügy: a magyar szaktekintély is reagált

Nagy port kavart a kapus engedetlensége.

Forrás:

A teljes futballtársadalmat megdöbbentette, amikor a Chelsea-Manchester City Ligakupa döntőn megtagadta a kékek hálóőre a cserét, hiába mutatták már fel a számát a hosszabbítás utolsó perceiben.
 
 A londoniak vezetőedzője, Maurizio Sarri gyakorlatilag dührohamot kapott kapusa engedetlenségétől, és majdnem levonult, de aztán visszaült a kispadra, ahogyan a beállni vágyó Willy Caballero is. A mérkőzést követően viszont már mind a kapus, mind az edző kommunikációs hibáról, félre értésről beszélt. Végül a Chelsea vezetősége csak megbüntette a játékost, egy heti fizetését kellett visszaadnia, majd a következő meccsen az edző is szankcionált, nem állhatott a gólvonalra a spanyol portás. Igaz az edző szerint már lezárták az ügyet, jót beszélgettek az eset után.
 
A szituáció azért is nagy port kavart, mert Sarri alatt eléggé inog a kispad, az eredmények nem jönnek, és bevallotta nem igazán tudja motiválni a társaságot. Korábban a csapat legnagyobb sztárja, Hazard nyilatkozott úgy, nem érdekli, mit beszél az edzője.
 
A rajongók viszont inkább a hálóőr ellen keltek ki. Többen is hangoztatták, ezek után nem szabadna már viselnie a Chelsea mezét a portásnak hiába került rekordot jelentő 80 millióba. A csapat korábbi támadója Chris Sutton is ezen a véleményen volt.
 
A HAON-nál a DVSC kapusedzőjének, Erdélyi Miklósnak a véleményét is kikérték az üggyel kapcsolatban. A tréner extrém esetnek nevezte a szituációt, amilyenről korábban még nem is hallott. 
 
 – A szituáció előtt megsérült a hálóőr, és ápolni kellett. Közben a cserekapust, Willy Caballerót odahívták az oldalvonalhoz, hogy beállítsák Kepa helyére – idézte fel az eseményeket Erdélyi. -  Úgy érzem, utóbbi nem azt mutatta, hogy nem akar lemenni, hanem azt, tudja folytatni. Véleményem szerint ő félreértette a dolgot, és csak sérülés esetén gondolt a cserére. Az előfordul a pályán, hogy a mezőnyjátékos kijön és jelzi a kispadnak, minden oké, tud futballozni tovább. Ez egy kapusnál azonban elég furcsán jött most ki, különösen úgy, hogy egy perc múlva büntetőrúgások következtek. Ő egy fiatal kapus, szerintem nem vállalta volna be azt, hogy nem megy le és kész, csupán azt hitte, csak sérülés miatt akarják lehozni. Nem kizárt tehát, hogy csak kommunikációs hibáról van szó. De az edző döntésének pontos okát nem tudjuk, hogy mindenképpen le akarta-e hozni Kepát, vagy sem. Ha Maurizio Sarri a tizenegyesek miatt cserélt volna, akkor viszont elég kellemetlen, hogy nem tudták meggyőzni a kezdő hálóőrt, hogy jöjjön le – elemezte tovább az esetet.
 
Végül arra is kitért a tréner, hogy a játékosnak jogában állt a pályán maradni, de ez nem egy okos szabály, hiszen az edzőnek kellene dönteni ezekben a szituációkban. Illetve arról is beszélt a magyar szakember, nyilvánvaló, azért Caballero kezdett a Tottenham elleni bajnokin, mert az edzőnek meg kellett védenie a respektjét, nehogy azt mondják rá: szórakozik vele a kapusa. 
 
- Mondom, extrém eset, nem tudom, ha nálunk előfordulna, mit csinálnánk a kispadon – zárta szavait Erdélyi.

Legfrissebb híreink