Kenesei kő-papír-ollóban választana a Bale-Modric-Hamsík hármas közül

Továbbjutunk? Frankón válaszolt.

Forrás:

Huszonkilenc meccsen játszott a magyar válogatottban, kilenc gólt szerzett a nemzeti gárda színeiben, háromszor volt bajnok- és kupagyőztes, egyszer gólkirály. De nem feltétlenül csak az elért eredménysora miatt kérdeztük meg Kenesei Krisztiánt a magyar válogatott Eb-selejtezőbeli esélyeiről, hanem azért is, mert nem duzzognánk, ha a létfontosságú meccseken lenne egy annyira csibész és vagány játékosa Marco Rossi szövetségi kapitánynak, mint amilyen Kenesei, aki még mindig játszik, jelenleg az NB III-as Komárom szurkolóinak a kedvence.
 
Van esélyünk a továbbjutásra?
Nem nehéz a sorsolásunk, de egyáltalán nem is könnyű. Ötven százalék esélyt adok rá, mert azt biztosra veszem, hogy a horvátok végeznek majd a csoport élén. A második hely lesz kérdéses, odacsúszhatunk, de ismétlem, nem lesz könnyű. Minden sorsolásnál elmondjuk, hogy nem lesz könnyű, hát ez most azért pont igaz.
 
Marco Rossi ma azt mondta, jobb lett volna, ha az első meccsen itthon játszunk a szlovákok ellen és nyerünk.
Mindig fontos a jó kezdés. Felfokozott hangulat vár majd a válogatottra. Tudjuk, hogy nem a legjobb a kapcsolat a szlovákokkal. Igazat adok Marco Rossinak, mert biztos, hogy jobb lenne itthon játszani, tömött stadionban és nyerni, mint kint teljesíteni, ellenséges hangulatban. Azért is mondtam az ötven százalékot az előbb, mert ha ott nem kapunk ki, akkor reális esélyeink lehetnek a továbbjutásra. Ha kikapunk, akkor sem veszik el minden, mert itthon majd vissza lehet hozni azokat a pontokat a szlovákok ellen. De akkor nehezebb lenne.
 
Szlovákia Hamsík, Wales Bale, Horvátország Modric. Melyiküket választanád a magyar válogatottba? Csak egyet ér mondani.
Nem könnyű a nehezítéssel. Elsőre Modricot mondanám, mert a világ egyik legjobb középpályása. Őszintén megvallva viszont előre vagyunk mindig egy picit halványabbak, ezért lehet, hogy Bale lenne a választottam. Viszont mindhárom játékos extraklasszis. Modric és Bale a Real Madrid játékosa, Hamsík meg mióta játszik a Napoliban… Ha lehetne, mindhármat betenném, hiába nem engeded. Az is lehet persze, hogy kő-papír-ollóban kellene eldönteni.
 
Melyik meccsen játszanál a legszívesebben? Ismét csak egyet kellene választanod.
Wales ellen játszottam két edzőmeccset, gólt is rúgtam. A horvátok ellen nem léptem pályára, ezért itthon játszanék ellenük. Bár Szlovákia legyőzését sem hagynám ki, mert akkor meg kiemelkedő lenne a hangulat…
 

Legfrissebb híreink