Kemény román vád a Vidi ellen, de lehet, kissé benézte a kapitány

A magyar válogatottba is kellene a védő. FRISSÍTVE!

Forrás:

Mint ismeretes, nyáron a Vidi leigazolta a román U21-es válogatott egyik alapemberét, Rus Adriánt, aki az Eb-n fontos szerepet töltött be Románia nemzeti csapatában, mely az elődöntőig jutott. Rus a Puskás Akadémia kölcsönjátékosaként villogott a Sepsiben, nyáron a fehérváriak tehát a felcsútiaktól szerezték meg.

Rus az első fordulóban, a Kaposvár elleni 4-2-es győzelem alkalmával végig a pályán volt, a következő körben nem játszott, míg hétvégén az NB III-as csapatban kapott bizonyítási lehetőséget (az első keretből még Kovács Dániel tartott vele) a Veszprém elleni, idegenbeli 0-0 alkalmával.

Rusról több olyan hír is napvilágot látott a nyáron, melyek arról szóltak, hogy a magyar és a román felnőtt csapatban is számítanának rá.

Augusztus 18-án a játékossal kapcsolatban a következő, hivatalos közlemény jelent meg a Vidi honlapján:

„Nyáron szerződtetett labdarúgónk, Rus Adrián válogatottbéli kötelezettségei miatt nem tudta együtt elkezdeni a felkészülést a MOL Fehérvár FC keretével: a védő az U21-es Európa-bajnokságon vett részt Romániával. Azt a korosztályt immáron "kinőtte" játékosunk, így a nemzeti csapatnál is elérkezett számára az újabb lépcsőfok - meghívót kapott ugyanis a román felnőtt válogatott keretébe.

Az egykori Milan, Atlético Madrid és Getafe-bekk Cosmin Contra szövetségi kapitány pénteken kihirdette keretét a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre, ennek pedig tagja Rus Adrián is, aki így akár a világ egyik legjobb válogatottja ellen bizonyíthat. Románia szeptember 5-én, 20:45-kor Bukarestben Spanyolországot, majd három nappal később, szeptember 8-án, 19 órakor Máltát fogadja Ploiestiben.”

A román sport.ro-ban kemény állítás jelent meg, méghozzá Románia szövetségi kapitányának a szájából. Cosmin Contra arról beszélt a rangado.24.hu szerint, hogy „Rus lejátszott két meccset, majd a második csapathoz irányították. Egyre kényesebb a helyzet, hiszen a magyar válogatott szeretné őt megszerezni. Beszéltem vele, elmondta, hogy nyomást gyakoroltak rá, mielőtt meghívót küldtem neki. Azt mondogatták: szükségünk van rád, bla, bla, bla… Jelezte a fehérváriaknak, hogy a román válogatottban képzeli el a jövőjét, ahol az U21-es csapattal már szép pillanatokat élt át. Miután beszélt velem telefonon, a klub reagált, elküldték a második csapathoz. Ennek ellenére meg fogom hívni, nagyon kedvelem a játékát, jó képességű labdarúgó.”

 

Kemény szavak ezek, de mit lehet kezdeni egy olyan szövetségi kapitány állításaival, aki kissé homályban van a számára annyira fontos játékossal?

 

Rus ugyanis nem játszott két meccset a Vidiben, hanem csak egyet a Kaposvár ellen, míg a Puskás Akadémia ellen kispados volt a második fordulóban. Ezen a mérkőzésen ugyanis már a gárda egyik évek óta alapemberének számító Fiola Attila játszott, aki hosszú idő után tért vissza sérülése után. A 3. fordulóban a DVTK ellen nem volt a keret tagja Rus, hanem az NB III-as csapatban játszott, végig a pályán volt a Veszprém elleni mérkőzésen. Tehát az NB I-ben egy meccset játszott és a meghívó napján játszott az NB III-ban.

 

Contra tehát nem bakizott nagyot, csak egy élvonalbeli meccset tévedett, ami azért azt jelenti, hogy az eddig eltelt 3 NB I-es fordulónak legalább az egyharmad részével kapcsolatban fogalma nincs arról, hogy mi történt az egyik legfontosabb kiszemeltjével...

 

Mint ahogy az sem biztos, hogy megvan neki, hogy a román U21-es válogatottbeli elfoglaltságai miatt Rus alig tudott együtt készülni új csapatával a nyáron.

Az pedig fontos lett volna...

 

FRISSÍTÉS: 13.18: Vinné a volt Steau a Vidi védőjét, akiért a magyar és a román válogatott harcol Az ügyről megkérdezték a fehérváriakat is. Részletek a linkre kattintva érhetőek el.

FRISSÍTÉS: 17.02: Kovács Zoltán reagált - részletek a linkre kattintva érhetőek el.

Legfrissebb híreink