Kemény meneteléssel kezd a legjobb magyar edző csapata

Hamar eldőlhet, beteljesül-e a matyóföldi álom.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

Az nb1.hu által alapított és huszonkettedik alkalommal meghirdetett Aranylabda-szavazáson a legjobb magyar edző kategóriában, a hazai labdarúgással kiemelten foglalkozó szerkesztőségek, illetve szakújságírók voksai alapján hatalmas fölénnyel győzött Kuttor Attila.
A hamarosan az ötödik X-et elérő tréner a Mezőkövesd-Zsóry csapatával elért sikereinek köszönheti a díjazást, hiszen az NB I-be először 2013-ba jutó, matyóföldi csapat bravúros, harmadik helyen fordul rá az élvonal tavaszi fordulóira.

Kuttor 2017 októberétől irányítja a gárdát, az első- majd a második évében egyaránt a 9. helyen végzett a Mezőkövesddel, míg tavaly a 6. pozícióba kormányozta a sárga-kékeket.

22. Magyar Aranylabda-díj: tarolt az RB Leipzig és az FTC - NB1.hu

Forrás: Az nb1.hu 22. alkalommal is meghirdette a Magyar Aranylabda-szavazást. A voksolásra a magyar labdarúgással kiemelten foglalkozó szerkesztőségeket, illetve szakújságírókat kértünk fel, idén is 5 kategóriában. Az első helyezettek 7, a másodikok 3, a harmadikok 1 pontot kaptak. Az nyert, aki a legtöbb pontot kapta.

A tudatos építkezés eredményeképpen most már nem a kiesés elkerülése az elsődleges cél, hanem a rutinos Nagy Dániellel, az élete szezonját futó Cseri Tamással, az év csapatába is beválasztott Berecz Zsomborral akár a nemzetközi kupaszereplés is elérhető lehet, mert a többiek is remekelnek.

A MEZŐKÖVESD IGAZI CSAPAT!

A tabellán a két előtte helyezkedő, az FTC és a MOL Fehérvár FC sem tudta Kuttor csapatát legyőzni, és a szezonban is csupán négy vereséget szenvedett el, igaz abból hármat hazai környezetben.

Az idényt nagyon jól kezdte a Mezőkövesd, az első 6 mérkőzésből 5-öt is behúzott csak a szezon vége felé fáradtak el kissé a játékosok, de ebben az is közrejátszhatott, hogy a 'kövesdi kispad korántsem olyan "hosszú", mint például a Vidié vagy a Fradié.

Az aktív pályafutása során a második legtöbb magyar élvonalbeli mérkőzésen pályára lépő Kuttor klubjának nyilatkozva mondta el, hogy amiben mindenképp fejlődniük kell, az a "kötelező" győzelmek behúzása, hiszen a négy vereségüket csak a náluk rosszabb pozícióban lévő csapatoktól szenvedték el.
Kuttor szerint nem kell titokról beszélni csapata szereplése kapcsán, ö továbbra is a megalkuvás nélküli munkában hisz.

"Amikor kérdezik tőlem, mi a recept, az az egy momentum, vagy kis dolog, ami miatt jól szerepel a csapat, akkor mindig elmondom, hogy nincs titok. Egyszerűen oda kell figyelni az összes apró részletre, ezekből áll össze a nagy egész. Azt gondolom, tavasszal is ezt az egy célt tűzhetjük ki magunk elé, minden kis részletet szeretnénk megragadni, és hogyha ez ismét működni fog, abban az esetben várhatjuk majd a hasonlóan jó eredményeket."

A hasonló jó eredményekért otthon a Kisvárda ellen tehet először a Mezőkövesd január utolsó hétvégéjén, majd a Honvéd (ideiglenes) otthonába látogatnak Cseri Tamásék, akik utána sem lazíthatnak, mert az Újpest, Vidi, Debrecen és a Ferencváros elleni meccseken könnyen el is dőlhet, eléri-e Kuttor Attilával a Mezőkövesd a klub legjobb helyezését az NB I-ben.

Legfrissebb híreink