Kemény kritikát kapott Balogh Norbert

Palermo – Elégedetlenek a szicíliaiak az „új Cavanival”

Forrás: Palermo Twitter

Szigorú kritikát fogalmazott meg a Palermo csatárával, a Sassuolo elleni, legutóbbi bajnokin 13 percet kapó Balogh Norberttel kapcsolatban az egyik szicíliai portál, amely Maurizio Zamparini klubelnök korábbi nyilatkozatát is felidézte a magyar futballistával kapcsolatban.
 
Zamparini tavaly még azt mondta róla, hogy ő az új Cavani, és ötmillió eurót fizetett érte. A Sassuolo elleni bajnokin a második félidő hajrájában állt be, de láthatatlan volt a pályán, teljesítménye értékelhetetlen – így kezdődik a rotocalcio.org sportportál nem éppen hízelgő értékelése Balogh Norbertről.
 
 
A cikk megjegyzi, hogy Balogh a palermóiaknak az első félidőben a vezetést megszerző Robin Quaison helyére állt be, akkor, amikor már a Sassuolo vezetett 3–1-re.
 
A magyar csatár játéka kapcsán annyit ír a szerző, Pippo Maniscalco, hogy amikor hozzákerült a labda, akkor a legközelebbi társhoz passzolt, és ebben tulajdonképpen ki is merült a teljesítménye, talán még meg sem izzadt, amikor a játékvezető lefújta a meccset és csapattársaival az öltözőbe vonulhatott.
Ezt követően a cikk felidézi Balogh átigazolásának históriáját, Zamparini vele kapcsolatos hangzatos nyilatkozatait, amelyekben az uruguayi Cavani mellett az argentin Dybalával is együtt emlegette, illetve azt, hogy a fent említett ötmillió euróról hogyan derült ki, hogy ebből a vételár valójában csak 2.2 millió volt (a maradék 2.8 millió alatt a játékos 2020-ig tartó szerződésének teljes költségét értette).
 
„Végezetül annyit tennénk hozzá, hogy Balogh, az új Cavani mostanáig nem sok lehetőséget kapott a Palermóban, csak néhány meccsen szerepelt, gólt nem szerzett. Így mennek a dolgok Palermóban” – zárul a szigorú kritika.
 
A Sallai Rolandot is foglalkoztató szicíliaiak 20 forduló alatt tíz pontot szereztek a Serie A-ban, ezzel a kiesést jelentő 18. helyen állnak, nyolc pont a hátrányuk a 17. Empolival szemben. A tavaly télen szerződtetett  Balogh ebben az idényben hat bajnokin 155 percet játszott a Palermóban, míg az előző szezonban négy bajnokin 51 percnyi lehetőséget kapott. 

Legfrissebb híreink