Kemény büntetések: üzent szurkolóinak az Újpest

Komoly következmények jöhetnek, ha...

Forrás: Facebook/Újpest FC

Mint arról beszámoltunk, a Derbit követően újabb, egymillió forintos pénzbüntetést kapott az Újpest az MLSZ Fegyelmi Bizottságától, ezúttal "szurkolói részéről történt rendzavarások (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) és ismétlődő rasszista megnyilvánulása („huhogás”) miatt". 

Derbi: komoly pénzbüntetést kapott az Újpest - NB1.hu

 

Az ügy kapcsán a lilák hivatalos Facebook-oldalukon adtak ki közleményt, a szurkolóknak címezve azt.

"Kedves Szurkolóink!

Ebben a szezonban klubunk 3,5 millió Ft büntetést kapott (az újraindulás óta 1,5 millió) a lelátókon elhangzó rasszista kijelentések, illetve huhogás miatt. A derbin egy kisebb csoport egyszeri rasszista illetve obszcén megnyilvánulása miatt 1 millió forint büntetést rótt ki a klubra a Magyar Labdarúgó Szövetség. Amennyiben a mai mérkőzésen is ezt tapasztalja az MLSZ újabb pénzbírsággal, illetve szektorbezárással, vagy zárt kapus mérkőzéssel büntetheti az Újpest FC-t, és ezzel együtt a játékosokat és Titeket is, így az utolsó mérkőzésen akár üres lelátók is várhatják a pályára lépő csapatot, és tudjátok ti is, hogy milyen sokat számít a Ti támogatásotok.

Ne engedjük, hogy ez megtörténjen! Kérünk benneteket, hogy mellőzzétek az ilyen megnyilvánulásokat, és erre biztassátok szurkolótársaitokat is. Eddig is Veletek mentünk előre, szükség van rátok a lelátókon!"

Legfrissebb híreink