Kemenes Szabolcs győztesen jött ki a hazárdjátékból

Paks – Az ex-kispesti kapust feltöltötte a debreceni vendégjáték.

Forrás: dvsc.hu

Kemenes Szabolcs nyáron igazolt a Honvédból hat és fél után a PAKSI FC-hez. Az ex-kispesti kapus a Loki ellen védett először hivatalos bajnoki mérkőzésen, ráadásul máris egy büntető kivédésével mutatkozott be új csapatában. A még mindig csak 30 éves kapus a paksifc.hu-nak adott interjút a jól sikerült debütálás után.

 

– Túl vagy az első hivatalos bajnoki mérkőzésen, amelyen a PAKSI FC mezében álltál be a kapuba. Milyen volt?

– Egyáltalán nem voltunk megijedve a Lokitól. Bátran játszottunk, hátulról építettük fel a támadásainkat, amelyekből helyzeteket alakítottunk ki. Ugyanakkor a Debrecen attól klasszis csapat, hogy az első félidőben mindössze egy lehetőségük adódott, viszont azt be is rúgták. Pedig az első félidő a miénk volt, akár három-egyre is vezethettünk volna. De reálisnak kell lenni, el kell mondani, hogy a másodikat ők nyerhették volna meg hasonló arányban. A helyzetek alapján a döntetlen igazságos eredmény.

 

– Tehát elégedettek lehettek?

– Úgy gondolom, hogy biztató a kezdésünk, hiszen Debrecenből elhozni egy pontot nem rossz teljesítmény. Lépésről lépésre kell haladni, mi most megtettük az elsőt. Az is biztos, hogy azzal a játékkal, amit Debrecenben mutattunk van potenciál a csapatban.

 

– Te hogyan értékeled a játékod?

– Aki ismer, az tudja, hogy az elmúlt fél, de akár mondhatom azt is, hogy egy évben furcsa dolgok történtek velem. Így engem ez a nyitómérkőzés igen jó érzésekkel töltött el, és fel. Persze, ha győzünk, az még nagyobb örömöt okozott volna, de maga az, hogy pályán lehettem, már egy csodálatos dolog volt.

 

– Honnan tudtad, hogy Korhut Mihály a jobb alsó felé lövi a tizenegyest?

– Megérzés volt, mást nem is lehet mondani, hiszen egy büntető olyan, mint egy hazárdjáték. Most én nyertem!

 

– Vasárnap azt a Videotont fogadjátok, amelyik kikapott a DVTK-tól. Mire számítasz?

– A Debrecenben mutatott játékunkat, formánkat kell átültetnünk hazai környezetbe, és akkor sikert érhetünk el. Azt is figyelembe kell venni, hogy nemzetközi kupákban induló csapatokról van szó, akik elég erősek, de hittel kell játszani ellenük, és akkor nem lehet baj. Nekünk magunkra kell figyelni, a mi játékunkat kell erősíteni, és maximálisan kell koncentrálnunk majd a pályán!

 

Legfrissebb híreink