Kemenes Szabolcs befejezheti pályafutását?

Budapest – Az egyik legjobb kapusnak komoly ambíciói vannak.

Forrás: Sport1tv.hu

 

Ahogy azt korábban jeleztük, Kemenes Szabolcs az átigazolási időszak utolsó napján bontott szerződést a Paksi FC-vel, és mivel nem kapott komoly ajánlatot, így a tavaszi szezont biztosan partvonalon kívülről tekinti meg. Az NB I egyik legjobb kapusa a csakfoci.hu-nak elmondta, hogy nem szeretne felhagyni a labdarúgással, de nem zárta ki ezt a lehetőséget sem.

 

„A Pakssal az átigazolási időszak utolsó napján bontottam szerződést és ekkor már mindenhol kialakultak a keretek. Voltak ugyan érdeklődések, de bizonytalan három hónapra nem akartam felforgatni az életemet. Hosszú távú ajánlatot nem kaptam, ezért úgy gondoltam, hogy minimum ezt a félévet kihagyom – kezdte Kemenes Szabolcs. – Akár az is benne van, hogy befejezem a játékos pályafutásomat. Persze, most még nem erre készülök, de ha nem lesz megfelelő ajánlatom, akkor nem fogok erőlködni. Természetesen nem álltam le, edzésben tartom magam, plusz eljárok hetente két-három alkalommal bokszolni, ami minden testrészemet megmozgatja és a kondícióm is megmarad.”

 

Bogdán a futballból átnyergel a zenész szakmába? 

Kemenes Szabolcs jó ideje a Sport TV szakkommentátoraként is dolgozik. A 30 éves kapus elmondta, hogy a televíziózás mellett mi foglalkoztatja a legjobban.

 

„Nagyon régóta érdekel az edzősködés, tulajdonképpen azóta, amióta elkezdtem a focit. A kapuból teljesen más aspektusból láttam a meccseket, folyamatosan analizáltam. A Sport TV-s szereplésem pedig még inkább arra ösztönöz, hogy ki kell próbálnom magam edzőként. Amikor készülök egy-egy mérkőzésre, rengeteg érdekes anyagot találok, ez kiváló előszobája az edzősködésnek – folytatta a kispesti közönség kedvence, és elmondta mely edzők tették rá a legnagyobb hatást. – Egész pályafutásom alatt figyeltem az edzőim munkáját, viselkedését. Van egy vastag paksamétám arról, hogy mi az, amit majd szeretnék én is beépíteni a repertoáromban és mik azok, amiket semmiképpen sem. Gellei Imre pedagógia érzéke lenyűgöző, Morales profizmusa, hozzáállása is példaértékű. Rossitól is sokat tanultam, nála precízebben kevesen tudják itthon megszervezni a védekezést. És annak ellenére, hogy nem szépen váltunk el, Csertőitől is tanultam, neki is voltak remek meglátásai, nem véletlen, hogy a Paks ilyen jól szerepel” – tette hozzá Kemenes Szabolcs, aki elismerte, hogy tíz évet még mindenképpen tanulással kell töltenie ahhoz, hogy az NB I-ben lehessen edző.

 

Legfrissebb híreink