Kecskemétre költözhet az Újpest

Budapest – A Vasas is bajba került, ott sem tudják, mi lesz.

Forrás: mno.hu

A stadionépítési és -felújítási láz első komoly kárvallotja az Újpest lehet. A szeptember végére ígért munkák nem készültek el a Szusza Ferenc Stadionban, így nem tud visszaköltözni otthonába a csapat. Közben ideiglenes hazai pályájukat, az Illovszky Stadiont is bontani kezdik, így fedél nélkül maradnak. Eközben a Vasas is bajba került, ők ugyanis Újpesten játszották volna novembertől hazai találkozóikat – írja a Magyar Nemzet. 

 

Az Újpest otthonát, a Szusza Ferenc Stadiont sok más hazai labdarúgó-létesítménnyel párhuzamosan felújítják. A munka májusban kezdődött, és a kivitelező a tervek szerint szeptemberre adta volna át a létesítményt. Ezt már júliusban módosították, Gyarmati Eszter, a lila-fehérek ügyvezetője a Sport TV-ben elmondta, kis csúszásban vannak, de október elejére már beköltözik a csapat ráncfelvarráson átesett otthonába.

 

Ez nem történt meg, és úgy tudják, az Újpest idén már nem is fog visszaköltözni a Szuszába. A klubhoz közel álló forrástól úgy értesültek, a kivitelező olyan csúszásban van, hogy nemhogy a november 5-i Újpest–Vasast nem tudják hazai környezetben megrendezni, de a Mezőkövesd és a Debrecen elleni meccseket is máshol kell lejátszani. Az új helyszín Kecskemét lehet, ami igen kínosnak tűnik, hiszen majd 100 kilométerre van a fővárostól, és nem biztos, hogy sok újpesti drukker fogja vállalni az utazást. Ráadásul a szurkolói szezonbérleten a hátralévő hazai bajnokik helyszíneként a Szusza Ferenc Stadiont tüntették fel, tehát a bérleteseknek is akár komoly összeget kellene visszatéríteni.

 

Ágai Kis Andrástól, az Újpest kommunikációs igazgatójától annyit sikerült megtudnia a lapnak, hogy gőzerővel tárgyalnak a stadion tulajdonosával, a Nemzeti Sportközpontokkal, és az anyaegyesülettel, az UTE-val, többet egyelőre nem tudnak mondani az ügyben.

 

Az Újpest eddig a Fáy utcában, a Vasas otthonában rendezte hazai mérkőzéseit, de ott október végén szintén megkezdődik a bontás, teljesen új stadiont kap a jelenlegi listavezető, így ott nem maradhatnak a lilák. Komoly csavar a sztoriban, hogy a Vasas honlapja szerint a hátralévő hazai találkozóit szintén a Szusza Ferenc Stadionban játszotta volna. Felhívták a klubot, ahol meglehetősen aggodalmas hangon közölték, fogalmuk sincs, a jelenlegi helyzetben mitévők legyenek.

Legfrissebb híreink