Kecskemét: két játékos érkezett a Viditől - reakciók

Hivatalos bejelentések.

Forrás: molfehervarfc.hu

Az új szezonban a Kecskemétben szerepel Zeke Márió és Szabó Levente. A két játékost a Vidi adta kölcsön az újoncnak.

Íme a kecskemétiek bejelentése Zeke Márió érkezéséről:

"Balhátvéddel bővült csapatunk kerete, Zeke Márió csatlakozik hozzánk a MOL Fehérvár FC-től. A 21 esztendős játékos fiatal kora ellenére már komoly élvonalbeli rutinnal rendelkezik, amit most kölcsönjáték során gyarapíthat Kecskeméten a 2022/2023-as szezonban. 

Zeke Márió Sopronban kezdett el futballozni, majd Győrben folytatta utánpótlás karrierjét, a 2016/2017-es szezonban itt mutatkozhatott be a felnőttek között is a harmadosztályban, majd az NBII-ben is lehetőséget kapott. 2018 februárjában szerezte meg a Fehérvár az ETO-tól, ahol másfél éven át tartalékok között pallérozódhatott. A 2019/2020-as szezont Gyirmóton töltötte az NBII-ben, ahol 21 bajnokin lépett pályára, mindannyiszor kezdőként. A kölcsönből visszatérve újabb két kölcsönjáték következett számára, a szezon első felében újra a másodosztályban, de már Budaörsön (15 meccs), majd tavasszal az NBI-ben Budafokon (14 meccs). A mögöttünk hagyott idényben újra Gyirmóton, immáron az NBI-ben játszhatott a fiatal balhátvéd, 26 mérkőzéséből 25-ször kezdőként.

Az utánpótlás-válogatott Zeke Márió 40 NBI-es mérkőzéssel a háta mögött érkezik Kecskemétre, ahol nagyon szeretne bizonyítani:

– Az első pillanattól éreztem a klubon, hogy mindenképpen akarnak, már az NB II-ben is szimpatikus volt a Kecskemét. Hatalmas lehetőség ez nekem és a csapatnak is, bízom benne, hogy sikerül belőle profitálnia mindenkinek. A Gyirmóttal nem kellett sok számunkra a bennmaradáshoz, pici dolgokon dőlt el a dolog.  A tapasztalat igazából az, hogy ezen a szinten már mindenre oda kell figyelni, nem férnek bele a hibák, mert azt az ellenfelek azonnal kihasználják. Amennyiben odafigyelünk, betartjuk a szakmai stáb utasításait, és becsülettel dolgozunk, akkor megvan az esélyünk céljaink elérésére. Minél több időt szeretnék természetesen a pályán tölteni – mondta Zeke Márió."

Szabó Levente megszerzéséről így adott hírt a KTE

"Csatárral bővült a KTE kerete, miután klubunk megszerezte a MOL Fehérvár FC-től Szabó Leventét, aki Zeke Márióhoz hasonlóan kölcsönbe érkezik a bajnokság végéig.

A 23 esztendős, székesfehérvári születésű csatár a Főnix-Goldot is megjárva került Győrbe, ahol három esztendőt töltött el az utánpótlásban. Tehetségére külföldön is felfigyeltek, az olasz Atalanta szerződtette, ahol egészen 2019 nyaráig szerepelt, ekkor szerezte meg a Fehérvár. Az utánpótlás-válogatottban is rendszeresen számításba vett csatár 16 mérkőzésen lépett pályára az NBI-ben a Vidi színeiben, ezeken egy gólt és egy gólpasszt jegyzett, emellett az Európa Konferencia Ligában is bemutatkozhatott. Egy budaörsi kitérő után az előző szezont Budafokon töltötte kölcsönben, ahol 21 másodosztályú bajnokin 6 gólig és 2 gólpasszig jutott.

– Az előző szezonban játszhattam a Kecskemét ellen, már akkor az tűnt fel először, hogy mennyire egységes csapatról van szó a pályán, illetve a pályán kívül is. Szabó István is felvázolta nekem elképzeléseit, ami szintén nagyon szimpatikus volt. Szeretném a lehető legtöbbet kihozni magamból, úgy érzem, hogy a Kecskemét és az én utam is abszolút találkozik ebben a történetben. Csatárként a gólok határozzák meg főleg a teljesítményemet. Nagyon szimpatikus, családias a társaság, van olyan játékos is a keretben, akit korábbról ismerek, így a beilleszkedéssel nem lesz gond – mondta Szabó Levente."

A Vidi a következő bejelentést tette:

"A két klub megállapodésa alapján kölcsönben Kecskeméten játszik majd Zeke Márió és Szabó Levente. Az NB I újoncát a 2022/2023-as szezon végéig erősíti majd a két fiatal játékos.

A 21 éves Zeke Márió 2018 februárjában Győrből érkezett Fehérvárra, NB I-es csapatunkban 2020 decemberében mutatkozott be, később kölcsönben a Budafokban és a Gyirmótban szerzett élvonalbeli tapasztalatokat, a korábbi utánpótlás-válogatott balhátvéd összesen eddig 40 NB I-es meccsen lépett pályára.

A fehérvári születésű Szabó Levente 2019 szeptemberében tért haza Olaszországból, a Vidiben 20 élvonalbeli meccsen egy gólt szerzett, az elmúlt szezonban az NB II-es Budafok színeiben 21 meccsen 6-szor volt eredményes."
 

Legfrissebb híreink