Kaposvár-ZTE: szurkolókkal üzent a vendégcsapat - ELŐZETES

Kiesési rangadó Somogyban.

Forrás: ZTE FC/Facebook

Immáron teljes fordulóval folytatódik az NB I, ráadásul már szurkolók is lehetnek a stadionokban. Péntekre csak egyetlen összecsapás jutott, a Kaposvár és a ZTE közti kiesés rangadó.

A Kaposvár elsőként jelezte az első osztályú klubok közül, hogy beengedi a szurkolókat a meccsekre. Mint ismert, a magyar közlönyben megjelent egy rendelet, ami lehetővé teszi, hogy látogathatóak legyenek a stadionok, majd később az MLSZ is kiadta az ajánlásait. A Kaposvárnak nagyon nem egyszerű a helyzete, csodára van szükségük a bennmaradás kivívásához. Waltner Róbertnek mindig különleges a ZTE elleni meccs, közel áll a szívéhez a csapat, de a Kaposvár sikeréért dolgozik.

Így nyilatkozott a kaposvári tréner a meccs előtt:

,,Számomra mindig különleges a Zalaegerszeg elleni mérkőzés. Nem titkolom, hogy közel áll a szívemhez a csapat, de jelen pillanatban a Kaposvár sikereiért dolgozom. Erre a kilencven percre félre kell tenni az érzelmeket, hiszen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Örülünk annak, hogy minden visszaállt a régi kerékvágásba, hiszen újra közösen edzünk és végre mérkőzést is tudunk játszani, viszont még szurkolók nélkül, ami nem az igazi. Az utolsó két bajnoki mérkőzésen már nem volt rendben a társaság önbizalma a sok vereség miatt. Ebből úgy látom, hogy kilábaltak, így bizakodva várjuk a folytatást."

A ZTE jelenleg a 11., kieső helyen áll a csapat, 28 ponttal, csakúgy, mint az egy hellyel előtte tanyázó Paks. Márton Gábor csapatának minden esélye megvan a bennmaradás kivívására és ezért mindent meg is fog tenni a csapat. Nagyon fontos, hogy a Zalaegerszeg elvigye Kaposvárról a három pontot, ezzel egy hatalmas lépést tehetnek az NB I-es tagságuk megtartásához.

Márton Gábor ezt mondta el a meccs előtt:

,,Ez egy olyan meccs, amit meg kell nyernünk. Eddig nem volt a csapaton a kötelező győzelem nyomása, a korábbi meccseinken inkább az ellenfeleknek volt vesztenivalója, most nekünk lesz. Bízom benne, hogy most már gyorsan elkerülünk a kieső helyről, mert megérdelné a csapat. Amikor valamiért harcolsz, és van eredménye, az minden szempontból pozitív, de most már ott tartunk, hogy van a játékosokban egy egészséges önbizalom azzal kapcsolatban, hogy reális a bennmaradás, és nem elsősorban az ellenfelekkel kell foglalkoznunk, hanem saját magunkkal. Azt gondolom, mindenki tudja a feladatát, hogy miért edzünk, miért lépünk pályára, itt már nem nekem kell motiválnom a játékosokat. Kaposváron az dönthet a javunkra, hogy rúgunk gólt, és nem kapunk. Akkor már nyertünk. Egy ilyen leállás után a lényeg a győzelem, a többi most még mellékes. Nem szeretnénk szépen meghalni, annak is örülnék, hogyha amíg belelendülünk, "csúnyán" nyernénk a meccseket, ami helyrebillenteni a dolgokat. Utána lépésről lépésre lehet a jó játék felé menni, de ehhez előbb bent kell maradni, amihez meg a győzelmek kellenek."

A ZTE az alábbi videókkal hangolt az összecsapásra:

Security Check Required

(null)

Security Check Required

(null)

Legfrissebb híreink