Kaposvár-Mezőkövesd: örök igazságról beszélt az újonc edzője

Kuttor szerint több ok miatt is nehéz dolguk volt.

Forrás:

Az NB I második fordulójának nyitómeccsén a Mezőkövesd 2-1-re győzte le a Kaposvárt. A Rákóczi ugyan a meccs elején megszerezte a vezetést, de néhány perccel később már egyenlített Kuttor Attila csapata, amely végül Cseri villanásának köszönhetően szerezte meg a három pontot. A Somogy megyeiek két forduló után pont nélkül állnak, míg a Kövesd a ZTE után újabb újoncot fektetett két vállra.

 

 

Disztl László, a kaposváriak vezetőedzője szerint nem bánthatja a játékosait, de az a szombati meccsen is kiderült, hogy az NB I-ben a hibákat könyörtelenül megbüntetik a riválisok.

"Először is elismerésem mindkét együttesnek, mert nagyon kemény körülmények között kellett a mai napon teljesíteniük. Remek időszakban szereztünk vezetést, ami után rögtön hibáztunk egy nagyot, és visszahoztuk a Mezőkövesdet.

A folytatásban igazából egy kiváló egyéni villanás döntötte el a meccset, de nem bántom a fiúkat, mert ma is küzdöttek, hajtottak, csak éppen ezen a szinten már tényleg megbüntetnek minden hibát" - vélekedett Disztl.

 

Kuttor Attila szerint nem volt könnyű dolguk, mivel a nagy hőség mellett hátrányból kellett felállniuk. A kövesdi mester azt is elmondta, hogy talán egy kicsit korábban is lezárhatták volna az összecsapást.

" Több szempontból is nagyon kemény mérkőzés volt, mivel a feljutó csapat első hazai összecsapásán lépett pályára, plusz ugyebár az időjárás is alaposan rányomta a bélyegét, ráadásul még hátrányból is kellett felállnunk.

Büszke lehetek a csapatomra, mert végig kitartottunk az elveink mellett. Talán hamarabb is eldönthettük volna a három pont sorsát, de így is nagyon örülünk a győzelemnek" - nyilatkozta Kuttor.

 

Emlékeztető: 

Kaposvári Rákóczi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-2)
Kaposvár, v.:
Berke
gólszerzők: Nagy K. (12.), illetve Nagy D. (14.), Cseri (30.)
sárga lap: Jakimiv (82.)
Kaposvári Rákóczi: Pogacsics - Vachtler, Ur, Hegedűs D., Hadaró - Vojnovic (Jakimiv, 58.) - Nagy R., Szakály A., Nagy K. (Beliczky, a szünetben), Csiki (Nagy J., 70.) - Ádám M.
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Eperjesi, Neszterov, Katanec, Vadnai (Silye, 77.) - Berecz, Karnyicki - Pekár, Cseri (Vajda, 77.), Nagy D. (Sajbán, 86.) - Molnár G.

A Mezőkövesd a Zalaegerszeg után újabb újonccal mérte össze az erejét, Kuttor Attila legénysége a Kaposvár otthonában vendégeskedett az OTP Bank Liga második fordulójának nyitómeccsén. Rekkenő hőségben rendezték meg a találkozót, ennek ellenére csipkedték magukat a játékosokat. A 12. percben a kaposvári drukkerek örülhettek, hiszen Nagy Krisztián valahogy csak gólra tudta váltani a lehetőségét. A Rákóczi-szurkolók boldogsága nem sokáig tartott, hiszen a 14. minutumban egalizáltak a vendégek. Pekár védhetőnek tűnő távoli lövése kipattant Pogacsicsról, az ajándékot pedig köszönte szépen Nagy Dániel, aki betalált. Ugyan nagy hibát vétett a hálóőr, de a folytatásban több nagyobb védéssel is javította baklövését.

 

 

Fél órája ment a meccs, amikor Cseri egy szép szóló végén több hazai védőt is becsapott, majd kb. 14 méterről a kaposvári kapu bal oldalába küldte a labdát. 

 

 

Disztl László a MOL Fehérvár elleni mérkőzés után arról beszélt, hogy a Kaposvárnak még időre van szüksége ahhoz, hogy felvegye a legmagasabb osztály ritmusát. A kaposvári trénerrel nem igazán lehet vitatkozni, hiszen ezen a találkozón is látszódott, hogy a Somogy megyeieknek még bele kell rázódniuk az NB I-be.

 

A Kövesd pedig két fordulót követően hat ponttal rendelkezik, vagyis nem elképzelhetetlen, hogy ismét Kuttor Attila egylete lesz a szezon meglepetéscsapata. 

Legfrissebb híreink