Kaposvár-Fradi: elsőre nem volt könnyű – videó

Az országos kettes veszélyei.

Forrás:

Gyakorlatilag mindenki szerint „országos kettes” a 14. forduló utolsó bajnokija, a ma 18 órától kezdődő Kaposvár-FTC mérkőzés. A hazaiak az utolsók, a Fradi a címvédő, El-ben is menetelő gárda, de számtalan példa volt már arra a futball történelmében, hogy az ilyen találkozók szoktak a legnehezebbek lenni az esélyesebb gárda számára.

A Kaposvár az életéért játszik most már pláne, a vendégek csütörtökön az Espanyol ellen játszottak parádésan, kérdés, hogy Szerhij Rebrov vezetőedző továbbra is rotálja-e a keretét. Ez a valószínű, hiszen az El-ben a Fradi megélheti a tavaszt is.

Waltner Róbert, a hazaiak vezetőedzője azonban nemcsak a vendégekkel foglalkozik, emlékszik ő még a két gárda első, egymás elleni meccsére a mostani bajnokságból.

Waltner Róbert (Kaposvár): „Nekünk is van veszíteni valónk, mert nem úgy megyünk fel a pályára, hogy ki akarunk kapni. Az őszi első találkozón a Fradi egygólos győzelmet aratott egy olyan mérkőzésen, ahol Pogacsics Krisztián számos bravúrja is kellett ahhoz, hogy ne legyen nagyobb ez a különbség. Azon a mérkőzésen a Fradi a tíz helyzetéből egyet rúgott be, mi meg a kettőből egyet sem, lehetett volna iksz is a meccs, de az összkép alapján az nem egy egygólos találkozó volt, de ez nézőpont kérdése. A Ferencváros az ország legnépszerűbb csapata, az egyik legjobb szurkolótáborral, amely idegenben is elkíséri a csapatot. Ezt sok klub megirigyelhetné. Az előző szezonban sikerült megteremtenünk annak a lehetőségét, hogy feljussunk, s most Kaposvárra hozzuk az ország legnépszerűbb csapatait. Ez nekünk egy plusz. Tudjuk, hogy erős keretük van, Tokmac és Isael értéke nagyjából annyi, mint a mi teljes keretünkké. Ebből is látszik, hogy válogatott, jó játékosaik vannak. Ennek ellenére meglepetést szeretnénk okozni. Abban mindenki biztos lehet, hogy nem úgy fogunk pályára lépni, hogy ússzuk meg minél kevesebb góllal, hanem úgy, hogy megpróbálunk győzni a Fradi ellen. Tudjuk, hogy erre kevés az esélyünk. A Fradi az Espanyol ellen is felvette a versenyt az Európa-ligában, amely a spanyol első osztályban szerepel, mi a Rákóczi vagyunk, de történtek már meglepetések a labdarúgásban. (rakoczifc.hu)


Szerhij Rebrov (FTC): „Mindent megteszünk azért, hogy a kettős terhelés mellett is a lehető legjobb eredményt érjük el, így természetesen Kaposváron sem lehet más a célunk, mint a három pont. Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen egy elképesztően intenzív csütörtöki összecsapáson vagyunk túl, valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy a legutóbb is szoros mérkőzést játszottunk ellenfelünkkel. Nem foglalkozunk azzal, hogy hol áll a Kaposvár a tabellán, csak a saját futballunkra koncentrálunk, arra, hogy meg tudjuk tartani a vezető pozíciónkat.” (fradi.hu)

Legfrissebb híreink