Kaposvár: eldőlt az újpesti és a kispesti nevelésű sorsa is

Öt év után távozik a védő.

Forrás:

ÍME, A KAPOSVÁR BEJELENTÉSE:

 

Nagy János újabb két évre szóló szerződést kötött klubunkkal, míg a Lakatos Gergő máshol folytatja pályafutását.

 

Nagy János is meghosszabbította szerződését az NB I-be jutott együttesünkkel. A több poszton is bevethető labdarúgó három éve érkezett Kaposvárra a szintén Somogy megyei BFC Siófoktól. Az újpesti nevelésű labdarúgó eddig 73 bajnoki és hat Magyar Kupa mérkőzésen öltötte magára csapatunk mezét, s részese volt a harmad-, illetve a másodosztályból való feljutásnak is. Ezekhez a sikerekhez pedig nagyban hozzájárult teljesítményével és góljaival. A 26 éves játékos a napokban újabb két évvel hosszabbította meg szerződését. Nagy János az Újpest csapatában eddig tizenhárom élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, melyet a következő szezonban tovább növelhet.

 

 

– Remélem, hogy az első osztályban is jól szerepelünk majd és sikerül megmutatnunk, hogy mire vagyunk képesek – mondta Nagy János. – Örülök neki, hogy részese lehettem az elmúlt évek sikereinek, és annak, hogy a társaimmal közösen élhettem meg, hogy a Kaposvár újra az NB I.-ben szerepelhet.

 

 

Mint arról már korábban beszámoltunk Tömösvári Bálint még egy évig együttesünknél marad. A Budapest Honvéd kölcsönjátékosa is nagy szerepet játszott abban, hogy együttesünk feljutott a legmagasabb osztályba.

 

 

– Örülök annak, hogy kaptam egy lehetőséget arra, hogy újra az NB I-ben játszhatok – fogalmazott Tömösvári Bálint. – A következő szezonban szeretném bizonyítani, hogy az első osztályban is megállom a helyemet. Egy csapatként dolgoztunk meg a feljutásért, örülök, annak is, hogy a keret magja együtt maradt, hiszen ez lehet az erősségünk a következő szezonban.

 

 

Máshol folytatja pályafutását Lakatos Gergő. A játékos öt éve csatlakozott az akkor a másodosztályban szereplő csapatunkhoz. A kőkemény belső védő egyike volt azon kevés labdarúgónak, aki a másodosztályból való kiesés után sem hagyta el csapatunkat, és a Somogy megyei első osztály, valamint az Ibrány elleni osztályozó után az NB III. megnyerésében és az NB II-ből való feljutásban is fontos szerepet játszott. (Ezt rajta kívül még Nagy Krisztián és Hadaró Valentin mondhatja el magáról.) A labdarúgó a legutóbbi bajnoki évadban már csak hat (három bajnoki és ugyancsak három Magyar Kupa) mérkőzésen lépett pályára. Az elmúlt szezonokban viszont a csapat meghatározó tagja volt, akire bármikor lehetett számítani. A jelenleg 26 éves játékos nem véletlenül húzta magára a Rákóczi zöld-fehér mezét 121 tétmérkőzés során, melyeken 18 alkalommal volt eredményes.

Legfrissebb híreink