Kaposvár: "Borzasztó, ami a hajrában történt" - reakciók

Kuttor Attila a Mezőkövesd erejét emlegette.

Forrás: Facebook/Mezőkövesd Zsóry

Korábban beszámoltunk arról, hogy a nyolcaddöntők odavágói közül előzetesen kiemelkedett a Mezőkövesd-Kaposvár párharc, hisz az Újpest-MOL Fehérvár mellett ez az egyedüli olyan összecsapás, amelyen két NB I-es gárda néz farkasszemet. 

Magyar Kupa: őrült fordítás Mezőkövesden - beszámoló - NB1.hu

 

Ehhez mérten valóban érdekesen alakult a meccs, egészen a hajráig kellett várni az izgalmakra. Az első osztályban sereghajtó somogyiak Ádám Martin találatával a 66. percben megszerezték a vezetést, és már-már úgy tűnt, meglepetést okozva nyerni tudnak és előnnyel várhatják a visszavágót, ám a hajrában előbb Pillár egyenlített, majd a lefújást megelőzően Cseri már a győztes gólt helyezte a kaposváriak kapujába.

Az idegenben szerzett találat még nagyon sokat érhet Waltner Róbertéknek, más kérdés, hogy bánhatják az utolsó tíz percet - a kövesdiek erejét pedig megmutatta, hogy vert helyzetből is képesek felállni.

Lanzafame megpofozta a Haladás 17 éves játékosát - videó - NB1.hu

 

 

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:

Kuttor Attila (Mezőkövesd): "Fontos és értékes győzelmet arattunk. Nehéz kilencven perc áll mögöttünk, amelyen jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, de mivel ezeket kihagytuk, érvényesült a labdarúgás törvényszerűsége, és hátrányba kerültünk. Erőnket mutatja azonban, hogy meg tudtuk fordítani vesztes állásból a mérkőzést, így saját kezünkben van a sorsunk. Remélem, lépünk egyet, és a visszavágó után lesz okunk az örömre, amelyet a továbbjutás kiharcolása jelent."

Disztl László (Kaposvár): "Nyolcvankét percig nekünk állt a zászló, borzasztó, hogy a hajrában két gólt is kaptunk. Sok új és friss játékos került a kezdőcsapatba, hozzáállásukat és játékukat egyaránt elismerés illeti. Megszereztük a vezetést, és uraltuk a mérkőzést. Aztán kaptunk egy elkerülhető gólt szögletből, összességében nem érdemeltünk vereséget. Természetesen csalódottak vagyunk, de nem adjuk fel, a visszavágón egy gólt kell rúgni a bravúrhoz."

 

EMLÉKEZTETŐ

Mezőkövesd–Kaposvári Rákóczi 2-1 (0-0)

Mezőkövesd, 500 néző. Vezette: Lovas László (Csatári Tibor, ifj. Varga Gábor)
MEZŐKÖVESD: Ryabenko – Eperjesi, Pillár, Katanec, Silye – Pekár, Nagy D. (Berecz Zs., 58.), Vajda S. (Cseri, 71.), Meszhi – Takács T. (Zivzivadze, 58.), Jurina. Vezetőedző: Kuttor Attila
KAPOSVÁR: Slakta – Ur, Nagy T., Szabó A., Hadaró – Farkas A. (Szakály A., 64.), Nagy K. – Palic (Balázs Zs., 76.), Trebotic, Borbély Á. (Nagy R., 72.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László

G.: Pillár (82.), Cseri (90+2.), ill. Ádám (66.)

Legfrissebb híreink