Kaposvár: aki nem tudja is kitalálhatja

Volt egy bravúr, amire újra égetően szükségük van.

Forrás: Kaposvári Rákóczi/Facebook

Eddig sem volt könnyű helyzetben a Kaposvár, az utolsó előtti, ZTE otthonában elszenvedett veresége miatt meg még nehezebbe került.

Mielőtt azonban tovább folytatnánk, fontos leszögezni, hogy amit Waltner Róbert csapata az elmúlt másfél-két évben véghez vitt, azelőtt kalapot kell emelni. Még az NB III-ban lett lerakva a mostani gárda alapja, majd az NB II-ből úgy jutott föl az élvonalba (miközben az Újpestet a Magyar Kupában múlta felül), hogy a másodosztályú menetelése is már meglepetésnek számított, hát még az újabb osztályváltása.

Mert már az NB II-ben sem számított olyan csapatnak a Kaposvár, mely dúskál az anyagiakban és a magas költségvetéssel járó további, eredményes szereplést elősegítő javakban.

Szóval a Kaposvár a hétvégén Zalaegerszegen kapott ki, a meccs előtt azt írtuk, ha a somogyiak újabb zakóba futnak bele, akkor még többen fogják majd elkönyvelni őket tuti kiesőnek.

A Kaposvárnak zsinórban ez volt már a 8. veresége, és most tényleg beleszaladt a vereségbe, mert már a 40. másodpercben hátrányba került, ami a szakmai stáb, összes, a mérkőzésre vonatkozó taktikai tervét felborította.

A Kaposvár jelenleg 8 pontos hátrányban van a 11. ZTE és a 10. Pakshoz képest, így már tényleg hatalmas bravúrokra van szüksége a bentmaradás kiharcolásához.

Balázs Zsolt azonban a zalai vereség utáni nyilatkozatában fontos dolgokra hívta fel a figyelmet. Az egyik, hogy csak egy-két olyan mérkőzés volt eddig, amikor tényleg lefutballozták őket a pályáról, mert mint mondta, általában egyéni hibák okozták a végzeteiket, valamint az, hogy a meccsek fordulópontjaiból nem jöttek ki jól.

Hozzátette viszont, hogy olyan mentalitású játékosok alkotják a keretüket, akik képesek továbbra is motiváltak maradni, ezért a Loki elleni, utolsó őszi mérkőzésre is ugyanúgy készülnek, mint eddig.

Ez a meccs lélektanilag is fontos lesz ám a kaposváriaknak. A Rákóczi ugyanis eddig kétszer nyert a bajnokságban. Egyszer, szeptember 28-án otthon a DVTK ellen 2-0-ra, de az már időrendben a második diadaluk volt.

Előtte két fordulóval, augusztus 31-én ugyanis még nagyobb bravúrt hajtottak végre, mert idegenben nyertek 1-0-ra.

Aki nem tudja is kitalálhatja, hogy a DVSC otthonában...

Legfrissebb híreink