Kanta József el tudná képzelni magát az AS Romában

Budapest – Kedvenc csapatáról beszélt az MTK csapatkapitánya.

Forrás: mtkbudapest.hu

Büszke Roma-szurkolónak vallja magát Kanta József, az MTK csapatkapitánya, derült ki abból az interjúból, amit az asrultras.hu készített a 32 esztendős játékossal. A rutinos középpályást ezúttal nem a magyar fociról, hanem kedvenc olasz csapatáról kérdezték, ő pedig készséggel válaszolt is.
 
 
Ki volt az, aki miatt elkezdted rúgni a bőrt? Melyik játékosra, játékosokra figyeltél fel? Ki a példaképed?
 
Édesapám nagy focikedvelő volt, alacsonyabb szinten űzte is a sportágat, talán az ő hatására kezdtem el focizni. Hozzáteszem, nem kellett noszogatni, mert amióta az eszemet tudom, csak a labda érdekelt, testvéremmel átfociztuk az egész gyerekkorunkat! Azt hiszem, nem mondok újdonságot, ha azt mondom, hogy Totti a példaképem, fantasztikus játékos! Mindig is csodáltam azt a technikát, amivel ő rendelkezik, nincs még egy ilyen intelligens játékos a világon szerintem!
 
Tudjuk, hogy a kedvenc csapatod az AS Roma. Miért pont a „farkasok”? Mióta szurkolsz a fővárosi gárdának?
 
Igen, én egy büszke ROMA-szurkoló vagyok. Nagyjából azóta vagyok a farkasok rajongója, amióta lehet nézni az olasz focit a tv-ben! Ahogy megláttam a csapat mezét, ahogy meghallottam, ahogy a szurkolók éneklik a himnuszt, és ahogy láttam Tottit, egyből szerelembe estem! Ez azóta is tart töretlenül. Egy derbi előtt majdnem jobban izgulok, mint a saját meccseim előtt. :)
 
Mit vársz az idei szezontól? Nyerhetünk valamit?
 
Nekem tetszik ez a csapat, szerintem össze fog jönni valami szép eredmény idén! Én nagyobb esélyt látok az Europa Ligában, nagyszerű lenne egyszer egy európai kupadöntőben látni a kedvenc csapatomat! A bajnokság sajnos a Juventus kezében van, és sajnos azt látom, hogy ők nem fognak annyit hibázni, ami kell ahhoz, hogy beérjük őket, de csodás meglepetés lenne, ha nem lenne igazam!
 
Mit szóltál az előző idényekhez? Melyik edzővel voltál megelégedve és melyikkel kevésbé?
 
Őszintén szólva én mindegyik edzőt szerettem, aki a csapatot irányította, talán csak Del Neri nem illett a képbe nálam! Rudi Garcia első szakaszában nagyon tetszett a csapat játéka, de egy idő után ez ellaposodott és szerintem a lehető legjobb megoldás született, hogy Spalletti visszatért! Mindig is kedveltem őt, tetszik az a mentalitás, ahogy vezeti a Romát!
 
Kit látnál szívesen a bordó-sárgáknál?
 
Sokan ilyenkor Messit vagy Ronaldot mondanák szerintem, de őszintén szólva én nem tudnám elképzelni őket Romában! Nincs ilyen kívánságlistám, de pl. Lamelát szerettem, őt szívesen látnám újra bordó-sárgában!
 
El tudod képzelni magadat bordó-sárga mezben, illetve egyik olvasónk arra volt kíváncsi, hogy keresett-e már meg maga a klub?
 
Bolond lennék, ha nem tudnám magam elképzelni a Romában! Van pár mezem és megmondom őszintén, nagyon jól áll! :) Egyszer volt egy olyan hír az újságban, hogy a Roma játékosmegfigyelői ellátogattak a meccsünkre. Amikor olvastam, hát megdobbant a szívem, de semmilyen beszélgetés nem volt erről! A világ legjobb játékosait kell a Romának igazolnia, ha eredményt akar, nem pedig egy magyar focistát. Ez az igazság!

Legfrissebb híreink