Kameruni futballvezetők tanulmányozzák az Újpest-Fradi MK-döntőt

Budapest – Háromnapos tanulmányúton vesz részt a Kameruni Labdarúgó Szövetség vezetősége Magyarországon.

Forrás: 24.hu

Együttműködés kialakításának szándékával háromnapos tanulmányúton vesz részt a Kameruni Labdarúgó Szövetség vezetősége Magyarországon - hangzott el a miskolctapolcai Avalon Parkban tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

 

Tóth László edző, a Mezőkövesd szakmai igazgatója, aki a kameruniakkal tervezett közös edzőtáborok koordinátora, szervezője lesz, azt mondta, a magyar futball történetében egyedülálló a találkozó, mivel a kameruni szövetség vezetői közül eddig senki nem látogatott Kelet-Közép-Európába, és soha sem futballozott Magyarországon kameruni csapat.

 

Úgy fogalmazott: Magyarország utóbbi években elért eredményei és sportkoncepciója világszínvonalú stadionok építését tette lehetővé, amelynek híre elért a kameruni szövetséghez, ezért tesz látogatást küldöttsége Miskolcon, valamint az ország legnagyobb és legmodernebb stadionjaiban: a debreceni Nagyerdei Stadionban, a budapesti Groupama Arénában és a felcsúti Pancho Arénában. Emellett ott lesz majd a Ferencváros-Újpest szombati Magyar Kupa döntőn is.

 

Az együttműködés keretében barátságos mérkőzésekre és közös edzőtáborozásokra kerülne sor magyar helyszíneken.

 

Joseph Pierre Batamak, a szövetség alelnöke emlékeztetett rá, hogy Kamerun lesz a 2019-es Afrika Kupa házigazdája, egyúttal reményét fejezte ki, hogy magyarországi látogatásuk sikerrel zárul és inspiráló lesz a számukra.

 

Az eseményen részt vett a már magyar állampolgár George Menougong, a Diósgyőri VTK és a Mezőkövesd korábbi játékosa, illetve a kameruni szövetségből Blaise Moussa főtitkár és Juillet Bell Ndjock marketing vezető. A kameruni vezetők jelezték, remélik, hogy a stadionépítésben nagy tapasztalatot szerzett Magyarország részt tud venni a kameruni stadionok és pályák kivitelezésében is.

 

A kameruniak négy alkalommal bizonyultak kontinensük legjobbjának, 1990-ben első afrikai nemzetként jutottak el a negyeddöntőig világbajnokságon. Kamerun olimpiai aranyérmet nyert a 2000-es nyári ötkarikás játékokon.

 

Legfrissebb híreink