Kalmárnak vékonyabb a törött lába, de már a visszatéréséről nyilatkozott

Több, mint 1 hónapig gipszben.

Forrás: MLSZ

Súlyos sérülést szenvedett a Puskás Aréna avatómérkőzésén (Magyarország-Uruguay 1-2) Kalmár Zsolt, a DAC játékosa, akinek a jobb bokája tört el. Szerencsére, biztató hírek érkeztek a középpályásról, aki az állapotáról a Blikknek nyilatkozott:

 

„Ártatlan szituációt követően tört el a bokám, hallottam a reccsenést. Két-három percig nagyon fájt, utána már nem annyira. Reméltem is rövid ideig, hogy megúsztam törés nélkül, de sajnos nem így alakult. Annyiból legalább szerencsém volt, hogy nem mozdult el a csont, így nem kellett műteni. Nehéz volt feldolgozni ezt az egészet, ami velem történt, de most már túlvagyok a nehezén.

 

Kalmár több mint egy hónapon keresztül fekvőgipszet viselt, a sérült testrészt nem mozgathatta. Az öt hét nem is múlt el nyomtalanul, láthatóan vékonyabb a lába, a rehabilitáció során rengeteget kell majd dolgoznia, hogy visszanyerje régi erejét. A következő időszak is ennek a tükrében telik, a gipsz levételét követően kemény munka vár rá. Az ünnepeken nem csak ez jelent nehézséget, de például az is, hogy megszervezze: a szünet ellenére megfelelő szakember álljon rendelkezésére, akinek a segítségével el tudja végezni a feladatokat – persze meg fogja oldani.


 
Először Győrben erősít, majd a DAC-nál elkezdődik január 10-én a felkészülés, ott folytatja a rehabilitációt. A szlovák bajnokság február 15-én rajtol, reméli, addigra teljes intenzitású munkát végezhet. Március 26-án már a válogatott játszik Európa-bajnoki pótselejtezőt Bulgáriában, s ha nyer, 31-én az Izland–Románia csata győztesével küzdhet meg az Eb-szereplésért a Puskás Arénában.

 

„Bízom benne, hogy addigra már lesz a lábamban vagy öt meccs, és jó állapotban állhatok a kapitány rendelkezésére. Csodálatos lenne, ha sikerülne hazai pályán kivívni a részvételt az Európa-bajnokságon.”

Legfrissebb híreink