Kalmár Zsoltot magával vinné új állomáshelyére frankfurti edzője

Lipcse – A magyar középpályásnak állandó játéklehetőség kell a fejlődése érdekében.

Forrás: mlsz.hu

Német sajtóhírek szerint a Bundesliga 2-ben szereplő Karlsruhe érdeklődik Kalmár Zsolt iránt. A magyar középpályás a tavaszi szezont kölcsönben az FSV Frankfurtban töltötte, 12 mérkőzésen egy gólt szerzett.

 

Kalmár Zsolt frankfurti trénere, Tomas Oral volt, aki következő szezonban a Karlsruhe vezetőedzője lesz, és a hírek szerint vinné magával a magyar középpályást, akit 2019-ig szerződés köt az RB Leipzighez.

 

Ha a másodosztályban szereplő Karlsruhe meg akarja szerezni, akkor vagy kölcsön szeretné venni, akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia a vezetőinek.

 

A Bundesligába feljutó RB Leipzig másodedzője, Lőw Zsolt korábban a Nemzeti Sportnak nyilatkozott Kalmár Zsolt helyzetéről, ebből arra lehet következtetni, hogy a fiatal középpályás nem a lipcsei csapatban fogja elkezdeni a következő szezont.

 

„Zsolti nagyon ügyes, tehetséges srác, aki kiválóan bánik a labdával. Amikor Lipcsébe hoztuk, az volt a kérdés, hogy a meglévő képességei mellett hogyan tud fejlődni a le-, illetve visszatámadásban, a párharcokban. Ez nem volt az erőssége Győrben, ezt tudtuk is, de igyekeztünk megtanítani neki. A másik probléma azzal volt, hogy sokszor nem tudott végig koncentrálni a meccseken, olykor belealudt a mérkőzésbe – mondta Lőw Zsolt. – Rengeteget lépett előre ebben, de a csapat olyan dinamikusan fejlődött, hogy a kölcsönadás az esetében jobb döntésnek tűnt. Annak ellenére, hogy jól sikerült a téli felkészülése, biztosan játszott volna rendszeresen, de valószínűleg nem kezdőként. Hozzá tudott volna tenni a sikerünkhöz, ám Bernd Storck azt mondta neki, hogy a rendszeres játéklehetőség növeli az esélyét arra, hogy kerettag legyen.”

 

A korábbi magyar válogatott balhátvéd elhintette, hogy ha Lipcsei csapa feljut a Bundesligába, akkor Kalmár Zsoltnak még nehezebb lesz bekerülni az együttesbe, így nincs kizárva egy újabb kölcsönben töltött szezon.

 

 „Ha első osztályúak leszünk a következő szezontól, olyan erősítések jönnek, hogy még nehezebb lesz bekerülnie. Meg kell néznünk, milyen állapotban, formában tér vissza, akkor tudjuk megítélni, mennyit játszhat. Ha nem eleget, akkor szóba kerülhet a kölcsön- vagy – egy sikeres Eb esetén – az eladása. Nem zárjuk ki a lehetőséget, hogy marad” – tette hozzá Lőw Zsolt.

Legfrissebb híreink