Kalmár: visszafordulás a határról

Nem kérdés, hogy a család vagy a foci fontosabb-e.

Forrás: dac1904.sk

A koronavírus-járvány miatt Európa-szerte állnak le a bajnokságok és az edzések, nem kivétel ez alól a szlovák Fortuna Liga sem. A DAC-nál még pénteken úgy döntöttek, hogy berekesztik a felnőtt csapatuk edzésfolyamát is, ez az intézkedés már hétfőn hatályba lépett az utánpótlásnál. 

Kalmár Zsoltot péntek reggel értesítették a döntésről:

„Péntek reggel épp a határnál jártunk Vida Mátéval, amikor hívtak a klubtól, hogy nem kell jönnünk. Utasítottak, hogy forduljunk vissza, mert törölték az edzéseket, és nem tudni, mikor indul újra a közös gyakorlás."

 

Szurkolók a koronavírus ellen - most másképpen kell harcolni! - NB1.hu

 

 

A magyar válogatott középpályás és társai számára egyéni edzéstervet dolgozott ki a stáb:

„Kaptunk gyakorlatokat, amiket nap mint nap el kell végeznünk. Nem nagyon megyünk ki a lakásból, ezért itthon végzem el az erősítési gyakorlatokat, a futást pedig itt, a lakhelyemnél. Konditeremben persze minden egyszerűbb lenne, de ott még nagyobb esélye van, hogy a vírust összeszedjem.”

A koronavírus folyamatos terjedése miatt, szépen lassan megbénul az egész világ, így nem meglepő, hogy a futball is a háttérbe szorul. Kalmár a következő kérést intézte az eberek felé:

 

 „Teljesen új helyzetbe kerültünk, hiszen nem tudjuk, mikor fog folytatódni a normális fociélet. Személy szerint nagyon odafigyelek a higiéniára, ha a szükség úgy hozza és kiteszem a lakásból a lábamat. Ha a mérleg egyik oldalára a családomat és az egészséget teszem, a másikra pedig a focit, akkor nem is kérdés, mit választok. Nincs nagyobb érték, mint a családunk és az egészségünk. Most az a legfontosabb, hogy mindannyian egészségesek maradjunk. Ezért kérek én is mindenkit, hogy kövesse az utasításokat, és ha teheti, maradjon otthon!”

Legfrissebb híreink