Kádár Kínában: kisebb változás állt be

Elsőként indulhat újra egy bajnokság.

Forrás:

Kínában, a hivatalos jelentések szerint, egyre inkább megküzdenek a koronavírus-járvánnyal, melyet jelez, hogy tegnap olyan hírek láttak napvilágot, hogy Vuhanban, ahonnan világhódító útjára indult az emberiség legújabb, láthatatlan ellensége, már egy hete nem regisztráltak új fertőzöttet.

 

A gyárak és az üzemek már egy-két hete beindultak, a napokban az éttermek és a kávézók is kinyitnak, ami jó jel. Kínában most arra figyelnek, hogy külföldről hazatérő kínaiak (vagy oda tartó külföldiek) ne vigyék be a vírust az országba.

 

A kialakult helyzet érinti Kádár Tamást is, aki a Dinamo Kijevet hagyta ott a télen. Azt hittük, Kádár hamarosan már meccseken lép pályára a kínai bajnokságban, ám az nso.hu most kissé másról számolt be.

„Amikor Kádár Tamás a közelmúltban elhagyta az ukrán Dinamo Kijevet és aláírt a kínai Santung Luneng együtteséhez, úgy volt, a március végét már Ázsiában tölti. Ehhez képest az európai koronavírus-járvány miatt a hátvéd budapesti otthonában csatlakozott a „Maradj otthon!”felhíváshoz. Pedig a Kínai Labdarúgó-szövetség tervei szerint április 18-án elrajtol az élvonalbeli bajnokság az országban, ám a jelenlegi helyzet szerint a magyar légiós nélkül.

 

A szigorú utazási korlátozások és intézkedések jóformán lehetetlenné teszik a kontinenseket átszelő utakat, így a 30 esztendős védő idehaza próbálja megfelelő fizikai állapotban tartani magát. Kínában drasztikusan csökkent a koronavírusos esetek száma, a Santung Luneng vezetői folyamatosan egyeztetnek Kádár Tamással, és amint lehet, vagyis az utazásnak semmiféle kockázata nem lesz, úgy az 57-szeres válogatott is útra kel, hogy csatlakozzon új csapattársaihoz.”

 

Azaz, Kádár csatlakozik majd az új klubjához, de  kicsit később.

Legfrissebb híreink