Kabát Péternek már megvan a jegye az Európa-bajnokságra

Budapest – A lila-fehérek támadója Lencse Lászlót ajánlja a magyar válogatottba.

Forrás: ujpestfc.hu

Az Újpest FC játékosai a válogatott szünetben sem pihennek. A lila-fehérek az előző fordulóban a sereghajtó Békéscsabától szenvedtek vereséget, a találkozó után a csapat kapitánya, Balajcza Szabolcs élesen kritizálta néhány csapattársát. A IV. kerületi klub másik rutinos játékosa, Kabát Péter is egyetért a kapus szavaival, de meglátása szerint, talán a legjobbkor jött a pofon.

 

– Kaptatok pihenőt a válogatott szünet miatt?
– Nem. Minden nap keményen edzettünk, szombaton is fogunk – mondta Kabát Péter az NB1.hu-nak. –Áprilisban végig szerda-szombat ritmusban fogunk játszani, úgyhogy nagyon meg kell nyomnunk ezt az utolsó hónapot.

 

– A Békéscsaba elleni vereség után Balajcza Szabolcs azt mondta, hogy „pár emberrel meg kell beszélni, hogy milyen klubnál van ebben az országban, mert fogalmuk nincs.” Erről mi a véleményed?
– Ez nem volt téma az öltözőben, de teljes mértékben igazat adok Szabinak. Kikaptunk a sereghajtótól, miközben az a célunk, hogy megszerezzük a második helyet. Ez az eredmény nem volt benne az eddigi teljesítményünkben, így érthető a kirohanása. Viszont azt hozzá kell tenni, hogy a Békéscsaba teljes mértékben megérdemelte a három pontot.

– Ez a pofon jókor jött a Magyar Kupa elődöntő visszavágója előtt?
– Mindenképpen. Nagyon nehéz lesz a visszavágó. Persze jó, hogy összesítésben kettő-nullára vezetünk, ez jó eredmény, de nagyon észnél kell lennünk. Még száz százaléknál is többet kell beleadnia mindenkinek, hogy bekerüljünk a döntőbe. Az a célunk, hogy megnyerjük a Magyar Kupát, és semelyik csapat nem tántoríthat el ettől.

– A ferencvárosi futballisták nem szeretnének előre szaladni, de nálatok már csak szóba került az öltözőben egy esetleges derbi lehetősége a kupadöntőben…
– Tényleg nem beszéltünk róla, mert még hátra van a párharc második felvonása, ráadásul a Békéscsaba is egyre jobb formában futballozik. Nagyon stabilan játszanak. Nyilván az előnyünk birtokában nagyobb esélyünk van a döntőbe kerülésre. Ha ezt véghezvisszük, utána lehet arról beszélni, hogy kivel játszunk.

– A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésén úgy tűnt, hogy Lencse Lászlóval remekül megértitek egymást. Hogy látod most a csapaton belüli szerepedet?
– Sokat kihagytam, de úgy érzem, egyre jobb erőben, jobb formában vagyok. Végigcsináltam az egész alapozást, edzést sem hagytam ki. Szeretnék minél többet játszani, de ez a szakmai stáb döntésén is múlik. Becsülettel készülök, úgyhogy előretekintek. Szeretnék Újpesten szép eredményeket elérni. Jó lenne megnyerni a Magyar Kupát, és a dobogón végezni a bajnokságban.

– A magyar válogatottat mennyire követed? Mit vársz a horvátok elleni meccstől?
– Kiemelt figyelemmel kísérem, sok barátom van a nemzeti csapatban. Nagyon örültem, amikor kijutottunk, hiszen erre nagy szüksége volt az országnak és a magyar futballnak. Szerintem szoros meccset játszunk majd, ahol döntetlennél rosszabb eredmény nem fog születni. Erős kerettel jönnek, a játékosok komoly klubokban játszanak. Nem lesz egyszerű, de remek főpróba, hogy lemérhessük, hol tartunk. 

– Nyáron a helyszínen szurkolsz majd a magyar válogatottnak?
– Igen, már megvan a jegyünk a portugálok elleni mérkőzésre. Remélem, hogy a felkészülésünk időpontja nem ütközik majd a mérkőzéssel, és akkor biztosan el tudok menni. Amikor a Denizlisporban futballoztam, akkor az UEFA Kupában játszhattam a Lyonban – ahol a portugálok elleni mérkőzés is lesz – biztosan fantasztikus atmoszféra lesz.

– Újpestről kit ajánlanál a válogatottba?
– Szerintem többen is megérdemelnék. Főleg azok, akik végigjátszották a szezont. Gondolok Litauszki Róbertre, Balogh Balázsra, akik régóta meghatározó tagjai az Újpestnek. Ide sorolom még Balajcza Szabit is, aki nagyon rutinos, és az ország egyik legjobb kapusa. És mindenképpen meg kell említenem Lencse Lacit is, mert nagyon komoly játéktudással rendelkezik, ezt nálunk hétről-hétre bizonyítja.

 

G.A.

Legfrissebb híreink