Kabát: „A Széktói Stadiont nem lehet összehasonlítani a Szuszával”

Budapest – A Fradi és a Vidi versenyfutását várja.

 

Ahogy azt vasárnap megírtuk, Kabát Péter az ETO FC Győr támadója odaajándékozta a televízióját egy gyermekkórháznak, míg két másik készüléket egy-egy rászoruló rajongója kapott meg. Az Újpest FC korábbi játékosa az NB1.hu-nak nyilatkozott az adományozásról, de beszélt az NB III-as bajnoki versenyfutásról, és arról is, hogy mekkora hátrány, hogy a lila-fehérek nem játszhatnak a Szusza Ferenc Stadionban.

 

Hogy jött az adományozás ötlete?

A hálószobánkban régebbi készülék volt, és sokszor beszéltünk arról Adrival, hogy ideje lenne lecserélni. Később volt egy „live” bejelentkezésem, és egy hölgy meg is jegyezte, hogy milyen régi tévénk van. Na, akkor döntöttük el végérvényesen, hogy eljött a váltás ideje. Megbeszéltük, hogy odaajándékozzuk valakinek, így jött az ötlet, hogy a Facebookra feltesszük, és olyannak adjuk oda, akinek ez tényleg segítség.

 

Hányan jelentkeztek?

Több száz ember írt. Sokan megosztották, lájkolták, rengeteg privát üzenet is érkezett. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a nagy tévét odaadjuk egy gyermekotthonnak, és mellette még két másik embert is megajándékozunk.

 

Terveztek hasonló akciót a jövőben is?

Mindenképpen. Továbbra is szeretnénk segíteni a rászorulóknak. Rengeteg üzenetet kaptunk, ezért is volt jó, hogy segíthettünk. Ez jó érzéssel tölti el az ember.

 

Az ominózus Facebook-bejegyzésben többen megszóltak az AS Roma-mezed miatt. A Farkasoknak szurkolsz külföldön?

Igen, nagyon. A Roma a kedvencem, mellette még a Real Madridot is szeretem. Külföldiek közül az olasz és a spanyol bajnokságot követem figyelemmel. A többi nagyon nem érdekel.

 

Kanyarodjunk vissza Magyarországra. Hogy sikerült a felkészülés?

Szombaton lesz az utolsó edzőmeccsünk, utána befordulunk a bajnoki célegyenesbe, mert jövő hétvégén már kezdődik a bajnokság. Úgy érzem, készen áll a csapat. Becsülettel elvégeztük a munkát. Minden adott ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot és feljussunk az NB II-be. Tavasszal be kell bizonyítanunk, hogy mi vagyunk a legjobbak.

 

Magyar Aranylabda 2016 - A legjobb játékvezető - NB1.hu

Fél év távlatából mi a véleményed az NB III-ról?

Nyáron kihagytam az egész alapozást, majd a tévés vetélkedő miatt még egy hónapot, így nem a legjobb állapotban kapcsolódtam be a munkába, márpedig én jól akarok játszani. Utol kellett érnem magam. Vannak gyengébb és erősebb csapatok is. Szerintem a mi keretünk magasan a legjobb az NB III-ban, ezért minden csapat beáll ellenünk védekezni. Vannak rosszabb minőségű pályák, ezek sem könnyítik meg a dolgunkat. Egy biztos: bajnokságot nyerni minden szinten nehéz. Az élen végezni nagyobb meló, mint a bennmaradás.

 

Az éllovas Érddel és a Kaposvárral nagy harcot vívtok a feljutásért. Mi dönthet a legvégén?

Egyértelmű, hogy ez a három csapat kiemelkedik a mezőnyből. A Kaposvár hat ponttal van mögöttünk, míg az Érd hárommal előttünk. A Rákóczival már játszottunk kétszer, azonban a tavaszi harmadik fordulóban találkozunk az Érddel, az biztosan sorsdöntő meccs lesz. Persze sok van még hátra. Úgy érzem, ha kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtunk, és úgy játszunk, mint az utolsó öt őszi meccsünkön, akkor meglesz a feljutás.

 

Az ellenfelek utaznak rád az NB III-ban?

Persze, előfordul. Sok NB I-es meccs van a hátam mögött, így sokan hegyezik rám a stoplijaikat. De talán ez nem csak rám igaz, hanem az egész győri csapatra is. Próbálok hideg fejjel játszani, úgy, hogy ne sérüljek meg.

 

Az NB I-es versenyfutásról mi a véleményed?

A Videoton és a Ferencváros rendelkezik a legerősebb kerettel. Úgy érzem, ők futnak majd versenyt a bajnoki címért. Mellettük a Honvéd és a Vasas is nagyon masszív. Az angyalföldiek voltak az ősz meglepetéscsapata, és bárkit képesek legyőzni. Az Újpestet sem lehet leírni, mert nem igazolhattak, de nem is távozott senki. A sérültjei is meggyógyultak, úgyhogy biztosan feljebb lép majd a tabellán.

 

Újpesten nemrég kijelentették, hogy idén is a Magyar Kupa a legfontosabb. Ettől még összejöhet egy dobogó az NB I-ben?

Az Újpest hét pontra van a harmadik helytől, ami a hárompontos rendszerben egyáltalán nem sok. Ha elkap a csapat egy jó szériát, bármi megtörténhet, mert sok meccs van még hátra. Simán oda lehet érni, de ugyanúgy le is lehet szakadni egy-két vereséggel.

 

Mekkora hátrány lehet, hogy tavasszal Kecskeméten játszik az Újpest?

Nekem mindig a Szusza Ferenc Stadion volt a kedvencem, és ezt nem azért mondom, mert az Újpestben játszottam, és szeretem a klubot. Nagyon jó a stadion atmoszférája, olyan akusztikája van, hogy három-négyezer ember is remek hangulatot tud csinálni. Sajnos a Széktói Stadiont nem lehet összehasonlítani a Szuszával.  

 

Legfrissebb híreink